Kako bi Barca registrovala nova pojačanja, pred novu sezonu, prvo mora prodati: Xavi prekrižio 2 zvijezde

Sigurno da se mnogi pitaju kako klub koji drma velika finansijska kriza dovodi igrače i za njih izdvaja ozbiljan novac.


Joan Laporta je Xaviju priuštio da na Camp Nou stigne Raphinha, Jules Kounde, Robert Lewandowski, Franck Kessie i Andreas Christensen i za sve ovo izdvoji tačno 153 miliona. 

Međutim, sezona samo što nije počela, a pojedine novajlije još nisu registrovani. Upravo zbog toga Xavi je primoran da prije početka prvenstva proda nekoliko igrača kako bi obezbjedio nešto novca kako bi novi igrači bili registrovani.



Prema navodima uglednog španskog lista Marca, Xavi je odmah prekrižio 2 zvijezde koje ovo ljeto mogu da potraže novu sredinu jer nisu u ozbiljnim planovima kod Španca. Prema istom izvoru bivša igračka legenda Barce je otpisala Sergino Desta i Memphis Depaya i njih dvojica su ti koji bi trebali koliko toliko napuniti kasu Katalonskog giganta. 

Xavi ima respektabilan roster na raspolaganju i biće veoma interesantno viditi šta može napraviti sa takvim timom u novoj sezoni. Primarni zadatak je nekako napuniti kasu kako bi se novi igrači mogli registrovati i ako se desi da ne uspije nikoga prodati naće se u velikim problemima.



Depay bi svoju karijeru mogao nastaviti u torinskom Juventusu, a dva kluba su već u pregovorima. Massimiliano Allegri traga za još jednim špicem koji će biti od pomoći Dušanu Vlahoviću od koga se očekuje da bude nosilac Bianconera u budućnosti. 

Biće veoma interesantno ispratiti cijelu situaciju na Camp Nou i viditi da li će stići neki novac da se nova pojačanja registruju, ali poznavajući Laportu biće u najjačem sastavu u novoj sezoni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.