Gallagher se nadao startnoj postavi, ali je završio na klupi: Premierligaš nudi 50 miliona za spas Engleza

Conor Gallagher se smatra jednim od najboljih mladih veznjaka u Premier ligi, ali izgleda da tako ne misli Thomas Tuchel.


22-godišnji Englez je minule sezone bio na pozajmici u Crystal Palaceu kako bi se kalio i kako bi stekao potrebno iskustvo za velikana poput Chelsea. 

U klubu iz Londona je igrao zaista sjajno i na 34 utakmice koliko je odigra u Premier ligi ostvario je učinak od 8 golova i 3 asistencije. Kod Patrick Vieire je bio udarna igla tima, ali ga klub iz predgrađa Londona nije uspio sačuvati i za ovu sezonu.



Sjajni veznjak se nadao da će sada napokon dobiti priliku na Stamford Bridgeu i da će se pokazati koliko zapravo vrijedi. Međutim, tome se izgleda samo nadao jer je u prva dva meča odigrao svega 6 minuta što nije nikako dobar uvod u novu sezonu.

Tuchel izgleda nema povjerenja u mladu zvijezdu, a tu situaciju želi da iskoristi Newcastle United i pokuša ga pridobiti na St James Park. Eddie Howe želi Gallaghera da upari sa Bruno Guimaraes, januarskim pojačanjem, i napravi strašan tandem na sredini terena.



24-godišnji Brazilac se za polusezonu pokazao kao najbolje pojačanje uz Kieran Trippeira. Bruno je plaćen malo više od 40 miliona eura, a prema navodima ostrvskih medija za zvijezdu Chelsea se spremaju izdvojiti 50 miliona. Englez želi biti udarna igla nekog kluba, kao što je bio slučaj na Selhurst Park minule sezone, a Howe mu nudi startnu postavu i savršen tandem sa Brunom.

Biće veoma interesantno ispratiti ovu situaciju jer Gallagher sigurno želi imati više minuta jer jedino tako može napredovati, a to u Londonu trenutno nema. 

Sa druge strane najbogatiji klub neće štediti u to smo sigurni i mogao bi novcem pridobiti mladića koji sigurno ima potencijal za vrhunskog veznjaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.