Chelsea ima relativno mlad tim, a plan je još ulagati u mladost: Tuchel dovodi zvijezdu od čak 60 miliona eura

Nova sezoan je počela, a Chelsea još nije kompletirao roster i očekuje se još kako dolazaka tako i odlazaka sa Stamford Bridgea.


Romelu Lukaku, Antonio Rudiger, Timo Werner i Andreas Christensen su igrači koji više ne nose plavi dres, dok su ga obukli Kalidou Kulibaly, Raheem Sterling, Carney Chukwuemeka i Marc Cucucrella.

Kada se pogleda Thomas Tuchel opet ima na papiru ima relativno mlad i perspektivan tim od koga se u novoj sezoni dosta očekuje. Sezonu su otvorili pobjedom nad Evertonom 1:0, ali u gradskom derbiju protiv Tottenhama su ipak ostali bez 3 boda i to u nadoknadi vremena, a za to se pobrinuo Harry Kane koji je postigao gol nakon kornera za konačnih 2:2.



Ugledni britanski list The Timesa javlja da je Tuchel odmah nakon kiksa protiv Spursa odlučio krenuti po nova pojačanja. Isti izvor navodi da uprava Plavaca želi ulagati u budućnosti i da je upravo jedna mlada zvijezda pronađena na ostrvu.

Naime, riječ je o mladoj zvijezdi Evertona, Anthony Gordonu, krilnom napadaču koji je budućnost Karamela, a upravo to želi Tuchel da iskoristi i da ga dovede u plavi dio Londona. Everton navodno nije spreman prodati svoju udarnu iglu, ali izgleda da bi mogli popustiti ako na Goodison Park stigne ponuda teška 60 miliona eura.



Frank Lampard nije sastavio ozbiljan tim pred novu sezonu i sve su prilike da će se opet boriti za opstanak u društvu najboljih. Zato Njemac na klupi Chelsea želi dovesti 21-godišnjeg Engleza koji bi mogao Sterlinga poslati na mjesto klasičnog napadača, a on bi zauzeo tu poziciju uz lijevu aut liniju. 

Todd Boehly je spreman još dati novca kako bi se napravio tim koji će ove godine parirati velikanima iz vrha Manchester Cityju i Liverpoolu. 

Ovo bi bio sjajan potez uprave Plavaca jer bi u Gordonu imali riješeno pitanje pozicije uz lijevu aut liniju, a na Stamford Bridgeu bi mogao itekako napredovati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.