Arteta koristi krizu na La Ceramici i odvodi prvu zvijezdu tima: U najavi sjajan posao za svega 45 miliona

Arsenal je jedan od najvećih potrošača ovo ljeto, a do sada je na nove igrače potrošeno tačno 132 miliona eura. 


Na Emirates su redom stizali Marquinhos, Matt Turner, Fabio Vieira, Gabriel Jesus i Oleksander Zinchenko, i sa ovim pojačanjima Topnici imaju veoma respektabilan roster. 

Sjajno su započeli novu sezonu u Premier ligi i sa laganih 2:0 bili bolji u gradskom derbiju protiv Crystal Palace na njihovom stadionu. Arteta je demonstrirao silu i pokazao da će ove sezone biti velika prijetnja za sve i da će biti tvrd orah za velikane sa vrha.



Ljetni prelazni rok nije još završio, a prema navodima uglednih ostrvskih medija, Arsenal planira još trošiti. Arteta je sada oko bacio na visoko cijenjeno krilo reprezentacije Španije i Villarreala, a razlog tolike zainteresovanosti jeste loše finansijsko stanje na La Ceramici. 

Velikan iz La Lige se trenutno nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima i zbog toga je spreman da se riješi nekih od najboljih igrača. Uprava popularne Žute Podmornice je bila spremna da se odrekne Arnaut Danjume ili Pau Torresa, ali za sada još ni jedna zvanična ponuda nije stigla za ovaj dvojac.



Zbog toga su sada izgleda primorani da se odreknu nadolazeće zvijezde i to po veoma niskoj cijeni. Naime, riječ je o Yeremy Pinu, 19-godišnjem Špancu kome se već sada predviđa velika i blistava karijera, a La Ceramicu bi mogao napustiti za svega 45 miliona eura. 

Pino ima otkupnu klauzulu od čak 80 miliona eura, ali zbog finansijskih problema ugledni španski list Marca navodi da bi uprava Villarreala pristala i na 45 miliona. Arteta je itekako zainteresovan jer želi svoju ofanzivnu liniju da ojača, a pogotovo što se radi o mladom i perspektivnom igraču.



Arteta u njemu vidi idealnu zamijenu za Nicolas Pepea i neko ko će u bliskoj budućnosti preuzeti to mjesto uz desnu aut liniju. Takođe ono što krasi Pina jeste da se itekako dobro snalazi na oba krila, a po potrebni može odigrati i kao klasični napadač.

Topnici bi mogli dobiti fenomenalno pojačanje za ekstremno malo novca i to bi bio itekako fantastičan posao. 

Odavno nismo vidili Arsenal ovako optimističan i svi se nadaju da je napokon ovo njihova sezona u kojoj minimalno mogu izboriti Ligu prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.