Arsenal ide na sve ili ništa: Edu viđen na letu za Španiju kako bi završio još jedan posao vrijedan 40 miliona

Prošlo ljeto se ozbiljan novac uložio u stvaranja tima koji je na kraju u samom finišu prvenstva ostao kratak za mjesto koje vodi u Ligi prvaka.


Kako se prošlo ljeto trošilo tako se u ovom nastavilo i već je utrošeno 132 miliona na nova pojačanja, a na početku sezone oni donse rezultat i Topnici imaju dvije uvodne pobjede.

Na startu prvenstva su pobjedili Crystal Palace 2:0 i Leicester 4:2, što je itekako odličan početak nove sezone i navijači odavno nisu bili optimističniji. Nova pojačanja se već isplaćuju, a tu prije svega mislimo na Gabriel Jesusa koji je u pobjedi protiv Lisica bio dvostruki strijelac i asistent.



Ugledni britanski list The Mirror navodi da je Edu Gaspar, tehnički direktor Topnika, viđen na aerodromu gdje leti za Španiju da završi još jedan transfer. Naime, Edu ima namjeru posjetiti Villarreal i sa upravom Žute Podmornice pokušati završiti fenomenalan transfer mladog 19-godišnjeg Španca. 

Yeremy Pino je igrač koji je zaokupirao pažnju brojnih velikana, a po svemu viđenom do sada Arsenal je jedan od najozbiljnijih kandidata da dovede nadolazeću zvijezdu. Mladi Španac ima otkupnu klauzulu od 80 miliona eura, ali zbog trenutne krize koja vlada na La Ceramici uprava je navodno spremna pristati i na ponudu od 40 miliona eura.



Edu je prema istom izvoru novac ponio i na stol će dati svoju ponudu koja bi mogla biti prihvaćena od strane Villarreala. Pino ima važeći ugovor do ljeta 2027. godine i uprava nije primorana da ga proda, ali zbog trenutne finansijske krize mogao bi Španac spakovati kofere i napustiti La Ligu.

Arteta voli da radi sa mladim i talentovanim igračima i gotovo sigurno da bi se snašao na Emiratesima, a u Špancu vidi i nekoga ko će zamijeniti Nicolas Pepea u bliskoj budućnosti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.