Ako Bayern završi i ovaj posao mogu mu odmah dati trofej: Nagelsmann želi najveće mlado ime Bundeslige

Bayern Minhen je sinoć na najbolji mogući način otpočeo novu sezonu u Bundesligi uvjerljivom pobjedom nad, osvajačem Europa lige, Eintrachtom iz Frankfurta rezultatom 6:1.


Silovito su krenuli i već dali svima doznanja da se neće kao prošle godine mučiti i da će gledati da svakome dadnu što je više moguće golova.

Ostali su bez prve zvijezde, Roberta Lewandowskog, ali i pored toga na terenu izgledaju zaista ubojito čime su već pokazali svima da će teško ispustiti trofej u Bundesligi. Julian Nagelsmann je svoj drugi mandat za sada počeo sjajno, prvo je osvojio Super kup pobjedom na Leizpigom od 5:3, a sada uvodna pobjeda sa 6 golova u Bundesligi.



Golgeterski zaista sjajan početak i što je najbitnije novo pojačanje Sadio Mane je već uspio da se upiše u listu strijelaca. Prelazni rok i dalje traje, a uprava Bayerna je spremna da ispuni svom treneru još želja koje ima, a Nagelsmann je navodno oko bacio za jedan od najvećih mladih bisera na planeti.

Ako i ovaj posao uprava Bayerna završi i pobjedi konkurenciju, Bavarski gigant zaslužuje da odmah dobije pehar u Njemačkoj jer mislimo da nema potrebe igrati protiv njih. Nagelsmann želi 19-godišnju zvijezdu Bayer Leverkusena i spremni su učiniti sve kako bi pobjedili Real Madrid, Barcelonu i druge zainteresovane klubove.



Sa budućom fudbalskom zvijezdom Bayernu će teško ko moći parirati, a sa druge strane će oslabiti konkurenciju. Unazad nekoliko godina Bayern kupi najbolje igrače od rivala i zato je dominantan tolike godine. Ove sezone je Naglesmann napravio sjajan posao na transfer tržištu i mogla bi biti ovo veoma uspješna sezona velikana sa Alianz Arene. 

Sada je sve na Hasan Salihamidžiću da što prije završi ovaj posao, a po nekim navodima iz njemačkih listova ovaj transfer bi se mogao desiti i sledeće ljeto. 

Bayern očekuje velika rekonstrukcija tima sledeće sezone i sada su spremni da dogovore sve sa igračem, ali da u Minhen stigne sledeće ljeto ili možda čak na zimu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.