Savijeti za Fantasy Premier ligu: Top 5 špiceva koje trebate imati u svom timu zbog niske cijene

Nova sezona Premier lige je pred vratima, a Fantasy menadžeri užurbano prave svoj idealan tim od 15 igrača.


Svako ima svoju taktiku i formaciju koja mu najviše odgovara prema izabranim igračima, a većina menadžera je u minuloj sezoni koristila ili 4-4-2 ili 3-5-2 formaciju.

Dvojac defanzivaca, Trent Alexander-Arnold i Joao Cancelo, kao i trio veznjaka, Mohamed Salah, Son Heung-min i Jarrod Bowen su postigli preko 200 poena u minuloj sezoni, dok nijednom napadaču to nije pošlo za rukom. Jedan od noviteta pred novu sezonu jeste da je odboreno 5 izmijena u Premier ligi što znači da bi moglo biti više rotacija i da bi igrači sa klupe češće dobijali šanse.



Defanzivci i veznjaci donose daleko više poena od napadača, a mi smo za vas upravo zbog toga sastavili spisak od 5 napadača koji imaju cijenu manju od 7 miliona kako bi se moglo više ulagati u defanzivce i vezni red.

Prvi na spisku jeste Aleksandar Mitrović, Fulham - cijena 6,5 miliona. Srbin je minule sezone oborio rekord u Champioshipu sa čak 43 data gola i tako se nametnuo kao prva opcija u timu koji sa klupe predvodi Marco Silva. Ukoliko velikan sa Craven Cottagea nastavi igrati napadački fudbal Mitrović bi mogao biti golgeterski raspoložen.



Na ruku ne ide samo prvi meč jer igraju sa Liverpoolom, ali u narednim su protivnici Wolverhampton, Brentford i Brighton. Drugi na spisku jeste Julian Alvarez, Manchester City - 6,5 miliona. Alvarez je u januaru potpisao za velikana iz Manchestera, ali je polusezonu ostao u River Plati na kaljenju.

Imati njega u timu jeste rizično samo iz razloga što je Erling Haaland gotovo siguran u prvoj postavi, ali zbog pravila 5 izmjena Argentinac bi mogao dobiti dovoljno minuta da sa klupe donese koji poen. Za sada se u predsezonskim utakmicama pokazao, ali sigurno da će biti veći pritisak kada zaigra u najjačoj ligi na planeti na zvaničnoj utakmici.



Treće ime na spisku jeste Bryan Mbeumo - Brentford 6 miliona. Napadač je minule sezone bio itekako biran od strane Fantasy menadžera, ali su svi bili isfrutrirani jer je ipak donio svega 119 bodova. Mbeumo je 1 milion jeftiniji od njegovog saigrača Ivan Toneyja i mogao bi biti primamljiva opcija i ove sezone.

Četvrto ime na spisku jeste Taiwo Awoniyi, Nottingham Forest - 6 miliona. Zbog ovog igrača Nottingham je oborio klupski rekord plativši ga nešto malo više od 20 miliona eura. Nigerijac bi trebao biti udarna igla novog Premierligaša, a stiže iz Union Berlina gdje je minule sezone postigao čak 20 golova.



Dobra preporuka za špica od svega 6 miliona i ako nastavi svoj golgeterski niz mogao bi donijeti dosta bodova Fantasy menadžerima. Kao zadnje ime sa spiska jeste Cameron Archer, Aston Villa - 4,5 miliona.

Gotvo je sigurno da neće dobiti mjesto u prvoj postavi, ali zbog 5 izmjena će dobiti sasvim dovoljno minuta da pokaže šta zna. Postigao je 2 gola u predsezonskim utakmicama i Steven Gerrard ima ozbiljne planove sa njim u budućnosti jer mu je svega 20 godina. 

Sigurno da su neki menadžeri već uzeli neke od ponuđenih igrača, a mi se nadamo da smo vam koliko toliko olakšali pri izboru jeftinijih opcija u napadu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.