Preokret na Anfieldu: Klopp ne dozvoljava jednom od najboljih da napusti klub - Bar ne ovo ljeto

Uprava Redsa je za sada odradila odličan posao na ljetnom transfer tržištu, iako su ostali bez Sadio Manea Jurgen Klopp raspolaže veoma ambicioznim i respektabilnim rosterom.


Za sada su stigli Darwin Nunez, Fabio Carvalho, Calvin Ramsay, a za ova 3 pojačanja je utrošeno nešto malo više od 85 miliona eura.

Mladi Urugvajac bi trebao biti budućnost kluba sa Anfielda i neko ko će odmijeniti Roberto Firmina kada dođe vrijeme. Što se tiče odlazaka klub je napustilo nekoliko igrača, pored već pomenutog Manea u dresu Liverpoola nećemo više gledati Takumi Minamina, Marka Grujića, Neco Williamsa kao i Divock Origija.



Nema naznaka da li će biti više dolazaka, a u zadnje vrijeme se mnogo pričalo o tome da je Firmino na izlaznim vratima. Juventus je čak poslao zvaničnu ponudu na adresu kluba iz Liverpoola, ali prema navodima Corriere dello Sport uprava Redsa je ekspresno odbila ponudu. 

Stara Dama je na stol stavila 22,5 miliona eura, ali prema istom izvoru Klopp se predomislio i ne želi da pusti Brazilca da napusti klub, bar ne ovo ljeto. Firmino ima ugovor do ljeta sledeće godine iako je sada prilika da ga prodaju i zarade Klopp je jasan u svojoj odluci.



30-godišnji Brazilac je unazad nekoliko godina bio jedan od najboljih igrača i činio fantastičan trio sa Maneom i Mohamed Salaohm. Prepoznatljivi trio se krenuo raspadati, ali Klopp ne želi još da se odrekne sve trojice i zbog toga želi da zadrži bar još jednu sezonu Firmina.

Ovo je dokaz koliko zapravo Klopp cijeni Firmina i da je spreman sačuvati ga još jednu sezonu i pod cijenom da ga izgubi potpuno besplatno sledeće ljeto.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.