Old Trafford više nije poželjna destinacija: Sesko neće u United već želi u jedan od najvećih kluobva na planeti

Manchester United je unazad nekoliko godina postao nepoželjna destinacija, a sigurno da je glavni uzrok veoma loši rezultati koje ostvaruje u zadnje vrijeme.


Zadnji pehar je osvojen u sezoni 2016/17, a tu čast da ga podigne je imao Jose Mourinho i od tada je suša sa trofejima na Old Traffordu.

Upravo zbog toga, i neigranja u Ligi prvaka, Manchester United ima problem sa dovođenjem velikih i zvučnih imena. Ovo ljeto je upravo zbog toga, što se nisu plasirali u najelitnije takmičenje na Starom kontinentu, ostao bez Darwin Nuneza koji je prije izabrao Liverpool nego United.



To je bio veliki udarac za sve na Old Traffordu, a sada prema navodima uglednog britanskog lista The Sun, dobijaju još jedan šamar. Naime, Benjamin Sesko zvijezda Salzburga za koga je Erik ten Hag itekako zainteresovan odbija tu mogućnost da ovo ljeto napusti Austriju i potpiše za United. 

Prema istom izvoru 19-godišnjeg Slovenca svi bi rado volili da vide na Old Traffordu, ali bi Sesko radije obukao dres Kraljevskog kluba, Real Madrida, nego onaj Manchester Uniteda. Ovo je još jedan dokaz koliko zapravo igrači zaobilaze Old Trafford, a nekada je bio san svakog igrača da zaigra na tom kultnom stadionu.



Salzburg je procijenio buduću zvijezdu na oko 20 miliona eura što bi bila itekako jeftina ocija za United ili Real. Ipak, sve ukazuje da će prije završiti na Santiago Bernabeu i biti zamijena za Karim Benzemu nego na Old Traffodi i biti saigrač jednom od najvećih igrača u istoriji, Cristiano Ronaldu. 

Ten Hag Seska vidi kao idealnu dugoročnu zamijenu za Portugalca, ali ipak će teško uspjeti potpisati buduću zvijezdu.

Slovenac je za velikana iz Austrije odigrao do sada 38 utakmica i pri tome ima učinak od 12 golova i 8 asistencija, a isto tako je postao redovan član prve postave.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.