Ništa dok se ne razbije kasa: Tuchel kreće po dvojac sa Giuseppe Meazze vrijedan 100 miliona eura

Thomas Tuchel ovo ljeto baš i nema mnogo sreće oko sastavljanja tima jer je nekolicina igrača, i to veoma bitnih, napustilo Stamford Bridge.


Romelu Lukaku, Antonio Rudiger i Andreas Christensen su 3 zvijezde koje su već napustile London, a vjerujemo da će do zatvaranja transfer pijace biti još odlazaka. 

Što se tiče dolazaka tu je već utrošeno nešto malo manje od 95 miliona, a taj novac je potrošen na svega 2 nova pojačanja, Raheem Sterling i Kalidou Koulibaly. Ostrvski mediji javljaju da se na tome Tuchel ne misli zaustaviti nego je spreman zatražiti još novca od novog vlasnika, Todda Boehlyja.



Veoma je aktivno sa Stamford Bridgeu, ali pojeidni igrači biraju prije druge klubove nego velikana iz Londona. Jedan od takvih jeste Jules Kounde koji je umjesto Chelsea izabrao Barcelonu, a ista situaciaj se desila i sa Matthijas de Ligtom koji je bio velika želja Tuchela, ali na kraju završio kod Julian Nagelsmanna u Bayernu.

Prema navodima uglednog britanskog lista Evening Standard, Tuchel traži još 100 miliona eura kako bi kreno po defanzivni dvojac Intera. Naime, želi u svoj tim dovesti Milana Skriniara i Denzel Dumfriesa. Skrinar bi trebao postati idealan partner Koulibalyju, dok bi Dumfires pojačao konkurenciju uz desnu aut liniju.



Zanimljiva je odluka Tuchela da želi 26-godišnjeg Holanđanina jer trenutno na poziciji desnog beka ima Reece Jamesa, koji se smatra jednim od najboljih bekova na ostrvu, i Cesar Azpilicuetu. 32-godišnji Španac se takođe dovodi u vezu sa odlaskom i možda u tome leži odgovor zašto želi dovesti Dumfiresa.

Prema istom izvoru za ovaj dvojac je sasvim dovoljno 100 miliona eura, a vidićemo da li će Tuchel i uprava Plavaca uspjeti realizovati ovaj transfer.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.