Ni 35 miliona nije dovoljno da se pobjedi konkurencija: Zbog novog De Bruynea Milan razbija kasu

Milan se napokon dokopao pehara u Seriji A i sada im je primarni cilj napraviti što bolji tim i odbraniti Scudetto u sledećoj sezoni.


Za sada na Giuseppe Meazzu je stigao Divock Origi, Alessandro Florenzi i Junior Messias koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u Minalu, a sada je ugovor otkupljen. 

Pojačanja nisu u skladu sa renomeom Rossonera, ali Stefano Pioli najbolje zna šta mu je potrebno. Ipak, sigurno da na ova 3 imena neće stati nego već razmišlja o novim pojačanjima, a Paolo Maldini je dobio spisak želja.Na vrhu tog spiska se nalazi jedno veoma interesantno ime i sada je sve na nekada velikom štoperu da taj posao završi prije konkrencije. Naime riječ je o Charles De Ketelaereu, novom Kevin De Bruyneu kako je već nazvan. 21-godišnji Belgijanac u mnogome dosta podsjeća na saigrača iz reprezentacije i zvijezdu Manchester Cityja. 

De Keteleare je zvijezda Club Bruggea i ovo ljeto bi gotovo sigurno trebao napustiti Belgiju. Za njegove usluge pored Milana su zainteresovani Leeds i Leicester, a prema istom izvoru ni 35 miliona nije dovoljno za njegov potpis.Čelni ljudi Rossonera na čelu sa Maldinijem su se sastali sa igračevim agentom i izgleda da su sve bliži obostranom dogovoru. Milan će tako morati razbiti kasu i izdvojiti minimalno 40 miliona eura kako bi potpisao sjajnog Belgijanca, i nemaju namjeru odustati. Biće veoma zanimljivo ispratiti cijelu situaciju i viditi da li će i ko uspjeti pridobiti na kraju De Ketelearea, a po svemu sudeći to će biti grad mode i Milan.

Dolaskom Belgijanca u klub Pioli bi imao veoma mlad i atraktivan tim pun potencijala za to da u budućnosti dominiraju Serijom A i Europom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.