Conte smislio savršen plan: Prvo pokušati prodati 3 otpisane zvijezde, a onda po još jedan mega transfer

Antonio Conte radi odličan posao na klupi Tottenham Hotspura otkako je stigao u London.


Italijan je posložio kockice i od izgubljene sezone, koja je bila prije njegovog dolaska, napravio itekako uspješnu jer su Spursi na kraju zauzeli poziciju broj 4 u Premier ligi. 

Četvrto mjesto znači i direktan plasman u Ligu prvaka što je svakako veliki uspjeh, a da bi se ostavio dobar utisak u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu i u Premier ligi potrebno je napraviti rekonstrukciju tima.



Borba na više frontova zahtjeva bar po 2 igrača na svakoj poziciji, ali dva igrača podjednakih kvaliteta. Upravo zbog toga je Conte već doveo 6 novih igrača, a u London su redom stizali Ivan Perišić, Richarlison, Yves Bissouma, Djed Spence, Fraser Forster i Clément Lenglet. Stigli su kvalitetna pojačanja na kojima je upravo Italijan insistirao, ali na tome ne misli stati. 

Prema navodima uglednog italijanskog novinara Fabrizio Romana, Conte je smislio savršen plan kako da dovede još igrača, a prema istom izvoru prvo želi da se riješi 3 igrača na koja ne računa. Riječ je o Giovani Lo Celsu, Harry Winksu i Sergio Reguilonu, a prodajom ova tri otpisana igrača bi se obezbjedio novac za novi mega transfer.



Meta je već pronađena, a prema Romanu, Conte želi na Tottenham Hotspur stadion dovesti zvijezdu Leicestera, James Maddisona. Maddison se smatra jednim od najboljih igrača i playmakera u Premier lige, a Conte 25-godišnjeg Engleza vidi kao fantastičnog za njegov vezni red. 

Uprava Spursa na čelu sa Fabio Paraticijem je već ušla u pregovore, a transfer bi trebao biti realizovan ako se uspiju riješiti tri precrtana igrača.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.