Allegri ne odustaje od još jednog špica - Ostao je bez Firmina i sada se okreće propaloj zvijezdi La Lige

Nije zamislivo da velikan iz Torina, Juventus, dvije godine zaredom ne zna kako je osvojiti prvenstvo na Apeninskom poluostrvu.


Sjajan niz od čak 9 Scudetta je prekino Andrea Pirlo, a umjesto njega je doveden Massimiliano Allegri koji je trebao dominaciju vratiti na Allianz stadion, ali ipak ni on nije uspio.

Upravo zbog toga se ovo ljeto itekako radilo na stvaranju tima koji će Scudetto vratiti u Torino. U januaru je Allegri započeo stvaranje dominantnog tima kada su stigli Dušan Vlahović i Denis Zakaria, a sada je ovo ljeto samo natavljeno u istom ritmu.



Prvo je otkupljen ugovor Federico Chiese, a zatim su došla 3 velika imena Paul Pogba, Bremer i Angel Di Maria. Ipak, treba i spomenuti da je klub napustio Matthijs de Ligt, jedan od najboljih defanzivaca današnjice, ali je zamijena ekspresno pronađeno u vidu bivšeg igrača gradskog rivala, Torina, Bremer.

Takođe klub je napustio Paulo Dybala, Merih Demiral, Federico Bernardeschi, Rolando Mandragora, Douglas Costa, Giorgio Chiellini i to je svakako veliki gubitak za Allegrija pred novu sezonu. Ipak, svi vjeruju da je ovaj roster što je sastavio sasvim dovoljan da se Scudetto vrati na Allianz stadion.



Međutim, Allegri nije takvog mišljenja i on želi do početka sezone dovesti još jednog kvalitetnog napadača. Pored već pomenutog Srbina, Allegri od špiceva na raspolaganju ima još Moise Kean i Kaio Jorgea. Sva 3 špica su izrazito mlada i tom trojcu Allegri želi da pridoda jednog koliko toliko iskusnog.

Velika želja je bio Firmino, ali je Jurgen Klopp odlučio ne prodati Brazilca i ponuda od 22,5 miliona eura je glatko odbijena. Sada prema navodima uglednih italijanskih novina bliskih Staroj Dami, Allagri se okreće prema otpisanoj zvijezdi Barcelone, Memphis Depayu.



Dani Depaya kao fudbalera Katalonskog giganta su odbrojani, a to mu je lično i Xavi prije nekoliko dana saopštio. Holanđanin je na insistiranje Ronalda Koemana stigao na Camp Nou, ali dolaskom novog trenera njegova uloga u timu više nije ista, a pri tom Xavi mu je rako da ga nema u planovima za novu sezonu.

Juventus i Barca su navodno već stupili u pregovore, a pominje se cifra od oko 20 miliona eura da bi se transfer mogao realizovati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.