Tuchel zna šta je potrebno da se opet osvoji Liga prvaka - Na upravi ostaje da završi potpis 3 zvijezde

Chelsea je osvojio Ligu prvaka u sezoni 2020/21, ali u pohodu da odbrane trofej zaustavljeni su od kasnijeg osvajača Real Madrida.


Thomas Tuchel je u sezoni 2020/21 imao daleko slabiji tim od onoga što je Njemac tokom ljeta stastavio za sezonu 2021/22. 

Čak 113 miliona eura su dali za Romelu Lukakua koji je stigao iz Intera i koji je ispostavilo se veliki promašaj, a sada je na pragu ekspresnog povratka odakle je došao i to na pozajmicu. Tuchel će ostati bez brojnih igrača tokom ljeta, ali je on svjestan mogućnosti svog tima i smatra da su mu potrebna samo tri potpisa kako bi bio spreman opet da osvoji Ligu prvaka.



Sa novim vlasnikom, Todd Boehlyjem, sprema se i novi projekat na Stamford Bridgeu.Pominju se imena poput Cristiano Ronalda i Neymara, ali Tuchel trenutno razmišlja o druga 3 velika imena. Prva želja je svakako defanzivac, a riječ je o zvijezdi Juventusa, Matthijs De Ligtu. 

Holanđanin bi trebao da zamijeni Antonio Rudigera i Andreas Christensena u zadnjoj liniji i u njemu Njemac vidi idealno riješenje. Navodno je uprava Plavaca spremila oko 35 miliona eura plus Timo Wernera kako bi uvjerili Staru Damu da pusti sjajnog defanzivca.



Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će uprava Bianconera prihvatiti tu opciju i pustiti De Ligta. Što se tiče druge želje ona je odavno na meti Tuchela, a riječ je o zvijezdi Barcelone, Ousmane Dembeleu. Francuz postaje slobodan igrač 1. jula i veliki broj klubova je zainteresovano za njegov potpis. 

Tuchel je trenirao Dembelea u Dormtundu i dobro zna o kakvom se igraču radi, još kada bi ga zaobišle povrede dobio bi Chelsea vrhunsko pojačanje.25-godišnjeg Francuza vidi kao idealnu zamjenu za Hakim Ziyecha i Christian Pulisica kao igrače koji bi mogli tokom ljeta napustiti Stamford Bridge. Zadnje želja Tuchela jeste zvijezda Manchester Cityja, Raheem Sterling.



Bivša zvijezda Liverpoola želi napustiti Etihad kako bi imao kontinuitet i kako bi u nekom drugom klubu bio prva zvijezda tima, a vjerujemo da bi mu to Tuchel i dao da bude. Sterling želi da se nađe na spisku putnika u Katar na Svjetsko prvenstvo koje se odigrava krajem godine i samo ako bude imao minute i kontinuitet mogao bi se naći u avionu za najveću planetarnu smotru. 

uchel smatra da sa ova 3 imena može napraviti ozbiljan rezultat u nadolazećoj sezoni, a to prije svega misli na pehare u Ligi prvaka i Premier ligi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.