Totalni remont veznog reda Reala: Nakon Tchouamenija za novog veznjaka Perez već spremio 90 miliona

Real je prije nekoliko dana ozvaničio dovođenje jednog od najboljih veznjaka današnjice, Aurelien Tchouamenija, koji je stigao u Madrid iz Monaca.


Kraljevski klub je za usluge 22-godišnjeg Francuza izdvojio 80 miliona eura, ali uz određene bonuse koje se ostvare Monaco bi mogao inkasirati okruglih 100 miliona. 

Carlo Ancelotti je krenuo u potpunu rekonstrukciju veznog reda, a prva akvizicija je bio Eduardo Camavinga koji je stigao u januaru 2022. godine. Za još jednog Francuza, Perez je izdvojio 31 milion i već sada se može reći da je njegov dolazak pun pogodak i da se već počeo isplaćivati. Izgleda da se ubrzo remontovati cijeli vezni red Reala i da više nećemo gledati Luku Modrića, Toni Kroosa i Casemira.



Hrvat je produžio ugovor na još jednu sezonu, a prema navodima uglednih španskih medija zamijena se već sada nazire. Naime, Florentino Perez je navodno već spremio 90 miliona eura samo kako bi se novi veznjak doveo na Santiago Bernabe. Riječ je o Jude Bellinghamu, zvijezdi Borussije Dortmund, koja je veoma tražena u zadnje vrijeme.

18-godišnji Englez iza sebe ima sezonu iz snova i smatra se jednim od najopasnijh veznjaka na planeti. Njegova svestranost tjera Pereza da razbije još jednom kasu kako bi obezbjedio Ancelottiju kvalitetno pojačanje i kako bi imao vezni red za budućnost. Još nije poznato, ali prema istim izvorima, Real je spreman taj transfer završiti tek sledeće sezone, a već sada žele da se dogovore oko detalja.



Vezni red sa Camavingom, Tchouamenijem i Bellinghamom, Ancelotti bi imao strašan vezni red koji bi mogao na okupu biti minimalno 10 godina. Možda bi se ovo ljeto ovaj transfer mogao i desiti samo ako Ancelotti odustane od potpisa novog napadača. Karim Benzema je u poznim igračkim godinama, a od Luke Jovića i Mariana Diaza nema ništa i vjerovatno će njih dvojica i napustiti Madrid ovo ljeto.

Bellingham je zadnji dio slagalice koji treba Ancelottiju u veznom redu i vjerujemo da bi ovo mogao postati najbolji vezni red u istoriji sporta.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.