To je ono što čekaju navijači Topnika: Nakon Jesusa na Emirates stiže još jedan špic i to od 70 miliona

Uprava Arsenala je napokon odlučila razbiti kasu i za nova pojačanja ovo ljeto izdvojiti ozbiljan novac.


U samom finišu minule sezone su ostali bez plasmana u Ligu prvaka, ali i pored toga uprava je odlučna uložiti sredstva u stvaranje novog tima koji će se opasko uključiti za sami vrh Premier lige. 

Sigurno da neće biti lako Mikel Arteti da napravi ozbiljan tim jer danas svi žele da igraju najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu. Međutim, i pored toga što se nisu plasirali u Ligu prvaka uspjeli su da pobjede konkurenciju i dovedu sjajnog veznjaka iz Porta, Fábio Vieiru. 22-godišnji Portugalac je bio najbolji igrač na Europskom prvenstvu do 21 godine, a od nove sezone ćemo ga gledati u najjačoj ligi na planeti.



Radi se o sjanom veznjaku kome već sada predviđaju blistavu budućnost, a koliko je zapravo dobar govori činjenica da je u minuloj sezoni imao 7 golova i čak 16 asistencija na 39 utakmica u svim takmičenjima. Pored njega na Emirates je stigao i mladi Marquinhos koji stiže iz Sao Paula, a na pragu si i potpisa sa zvijezdom Manchester Cityja, Gabriel Jesusom. 

Transfer još nije ozvaničen, ali su svi uslovi dogovoreni i pitanje je samo trenutka kada će se ozvaničiti. Ovo je sjajn posao uprave Topnika, ali je to tek početak. Prema navodima uglednog britanskog lista The Mirror, uprava je već spremila 70 miliona eura za još jednog napdača. Arteta je u januaru ostao bez Pierre-Emerick Aubameyanga, a kada se otvori pijaca ostaće bez Alexander Lacazetta.



Upravo zbog gubitka ta dva špica Arteta je primoran da u novu sezonu uđe sa nova dva. Jedan, Jesus, je praktično i potpisan, a sada je želja da se u London dovede i zvijezda Real Sociedada, Alexander Isak koji je dugogodišnja želja Španca na klupi Topnika. Arteta smatra da bi ovaj dvojac mogao dominirati Premier ligom i da bi imao strašan tandem u napadu.

Sociedad bi prema istom izvoru pristao na tu ponudu iako bi ostali bez prve zvijezde dobrano bi napunili kasu.

Arsenal se ozbiljno pojačava pred nadolazeću sezonu i ako završe i ovaj transfer Artetina družina bi mogla opasno izgledati na terenu, jedva čekamo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.