Ten Hag želi da kopira Fergija: Odmah na prvom treningu vratio jedno od najstrožijih pravila bivše legende

Erik ten Hag je doveden na klupu Manchester Uniteda kako bi pokušao klub izvući iz krize u koju su zapali posljednjih godina.


Zadnji trofej je osvojen u sezoni 2016/17 i to je osvojio Jose Mourinho kada je na Old Trafford donio čak 3 pehara, Community Shield, Carabao kup i Europa liga.

Od tada pa do danas se izmjenjalo dosta trenera i ni jedan nije napravio neki značajan uspjeh i to se pod hitno mora promijeniti. Šansa je ukazana bivšem treneru Ajaxa koji je u Amsterdamu radio čuda i svi vjeruju da može to isto ponoviti i na Old Traffordu, ali za sada stvari ne idu baš najbolje.



Brojni igrači u širokom luku zaobilaze crveni dio Manchestera, a razlog leži u činjenici da Crveni Đavoli u narednoj sezoni neće igrati Ligu prvaka i da projekat sa Ten Hagom nema potencijala. Darwin Nunez je odbio United iz prvog razloga, dok je zbog drugog to učinio Jurrien Timber. Biće zanimljivo vidjeti koga će uspjeti dovesti tokom ljeta na Old Trafford, i dok se rivali jačaju United tapka u mjestu.

U ponedeljak je odrađen prvi trening pred novu sezonu pa je tako jedna grupa igrača stigla u 9:30 ujutro, a druga je pak došla u 11:30. Veliki broj igrača, kako prvog tima tako i omladinaca, se našao na okupljanju. Mnogi igrači su ranije ovih dana bili na obaveznim medicinskim testiranjima, ali isto tako su bili i u teretani.



Trening je trajao duga dva sata i radilo se dosta vremna sa loptom, a već za drugi dan Holanđanin je naredio igračima da budu u trening centru tačno u 9 sati ujutro. To je upravo ono vrijeme koje je i Ferguson zahtijevao tokom svog 26-godišnjeg boravka na Old Traffordu. Može li ista metoda i jedno od najstrožijih pravila Fergija uroditi plodom i dati rezultat Ten Hagu, vrijeme će pokazati. 

Još jedna ključna promijena koju je novi trener napravio odnosi se na travu, a ona glasi da trava mora biti tačno na 15 mm kako bi omogućio igračima da se upoznaju sa njegovom filozofijom. 

Ovo dovoljno govori koliko je Ten Hag predan poslu i koliko mu je stalo da napravi uspjeh sa nekda jednim od najvećih klubova na planeti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.