Tako se poštuje novi saigrač: Zvijezda Bayerna se sprema odreći broja na dresu u korist Manea

Bayern Minhen je dobio veliko pojačanje u vidu Sadio Manea, reprezentativca Senegala koji je napustio Liverpool i od sledeće sezone ga gledamo u dresu Bavarskog giganta.


Na Allianz Arenu stiže za nešto malo više od 30 miliona eura i to je treće pojačanje za ekipu koju sa klupe predvodi mladi Julian Nagelsmanna. 

Ranije za Bayern su potpisale dvije zvijezde Ajaxa, Ryan Gravenberch i Noussair Mazraoui, i vjerujemo da neće biti jedini potpisi ovo ljeto. Mane je predstavljen novinarima, ali ono što je interesantno još nije poznato koji će broj Senegalac nositi u novom klub. Naime, Mane je poznato kao neko ko je u Liverpoolu, ali i u reprezentaciji, nosio broj 10 i nije još poznato da li će nastaviti tu tradiciju sa brojem 10 na leđima.



Trenutno je u Bayernu taj broj zauzet, ali vrlo lako bi se on ipak mogao naći na Leđima Senegalca. Leroy Sane nosi broj 10, ali u jednom od intervjua Saneov otac je izjavio da ukoliko Mane bude insistirao na broju 10 neće biti problema da mu ga preda. "Sadio Mane je poznat po broju 10 u Liverpoolu i reprezentaciji, ali u Bayernu ga nosi moj sin. Ako Mane bude želio broj 10, siguran sam da ne bi bilo problema da mu ga Leroy preda", izjavio je Souleymane Sane, otac zvijezde Bayerna. 

Vrlo vjerovatno da će se tradicija sa brojem 10 na leđima nastaviti i da ćemo u novoj sezoni taj broj viditi na Maneovim leđima umjesto na Saneovim. 

Ovo je čist dokaz koliko Sane zapravo ima poštovanje prema novom saigraču i da bi mogli biti odličan tandem na terenu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.