Real je na pojačanja potrošio milijarde, neka su valjala neka ne: Listu od 3 najveća pormašaja predvodi Kaka

Real Madrid je jedan od klubova koji je u istorji svog postojanja potrošio milijarde i milijarde na pojačanja.


Neki od tih su bili pun pogodak, dok su neki od njih veliki promašaji, ali su upravo promašaji postali sve normalniji u zadnje vrijeme.

Kada je riječ o promašajima i o Real Madridu mi vam donosimo listu od 3 najveća promašaja u istoriji Kraljevskog kluba po nama. Prvi i najveći promašaj jeste svakako i najskuplje plaćeno pojačanje Reala u istoriji kluba, a on se zove Eden Hazard. Florenitno Perez je 2019. godine za 115 miliona iz Chelsija doveo sjajnog Belgijanca koji je tada bio na vrhuncu svoje karijere i u najboljoj formi od svih u Premier ligi, ali taj transfer bio osuđen na propast odmah po dolasku u Madrid.



Hazard je na pripreme došao sa evidentnim viškom kilograma što je sve zaprepastilo i od tada kreće njegov košmar na Santiago Bernabeu. Učestale povrede su ga spriječile da pokaže onaj kvalitet koji je imao u Londonu, ali treba napomenuti da su ga povrede zaobišle u Premier ligi. Ipak, koliki god bio promašaj Belgijanac se može pohvaliti da je osvojio Ligu prvaka i pehar u La Ligi. 

Drugi najveći promašaj u istoriji Kraljevskog kluba jeste Kaka, kada je u svojoj 27-oj godini iz Milana stigao u Madrid. Kada je 2009. godine stigao u Real bio je na vrhuncu svoje moći, a iza sebe je imao osvojenu Zlatnu loptu što je dovoljno govorilo o kakvom se igraču zapravo radi. Ipak ista sudbina ga je zadesila kao i sa Hazardom, učestale povrede su ga spriječile da se dokaže i transfer od 67 miliona eura će se ispostaviti na kraju kao veliki promašaj.



Luka Jović je treći na spisku najvećih promašaja i za njega se nema šta mnogo reći. Na Santiago Bernabe je stigao 2019. godine za 63 miliona iz Eintrachta iz Frankfuta i stigao je sa epitetom jednog od najboljih igrača Bundeslige, ali ipak se nije snašao u Madridu. Ipak treba i dodati činjenicu da se Srbin nije mogao naigrati kraj Karima Benzeme, ali i kada bi dobio priliku da zaigra to je bilo na veoma lošem nivou. 

Perez je bacio milijardi i milijardi na brojna pojačanja, ali po nama su ova 3 na vrhu velikih promašaja i vjerujemo da će ih u budućnosti biti još.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.