Pogba je samo početak stvaranja dominantne Stare Dame: Allegri krenuo po otpisanu zvijezdu Parižana

Paul Pogba je nadomak povratka u Torino i sitnice ga dijele da i zvanično postane novi/stari igrač Juventusa.


Uprava Juventusa je sa Francuzom odradila odličan posao jer ga je davne 2012. godine dovela iz Manchester Uniteda potpuno besplatno, a 4 godine kasnije prodala upravo Unitedu za 105 miliona eura.

Sada 6 godina kasnije ga opet vraćaju i opet potpuno besplatno. Koliko fenomenalan potez uprave Bianconera, toliko katastrofalno loš potez uprave Crvenih Đavola. Juventus već dvije sezone nije osvojio Scudetto i to im predstavlja velike probleme. Minule sezone je doveden Massimiliano Allegri da opet započne dominaciju na Apeninima, ali ni on nije bio dovoljan.



Sezonu 2020/21 je osvojio Inter, a minulu 2021/22 gradski rival Milan. To zaigurno nije ono što žele da čuju na Allianz stadionu i već se uveliko radi na rekonstrukciji tima i pravljenju opet super jakog Juventusa. Allegri je u januaru ove godine u Torino doveo Dušana Vlahovića i Denisa Zakariju koji su odmah po dolasku pokazali kao velika pojačanja, pogotovo se to odnosi na mladog Srbina. 

Pred Vlahovićem je budućnost i trebao bi postati prva violina tima u dogledno vrijeme. Kao što smo rekli veoma blizu su potpisa Pogbe, ali na tome ne misle stati nego već uprava planira nova pojačanja. Prema navodima uglednih italijanskih medija, Allegri svom veznom redu želi dodati i otpisanu zvijezdu Parižana, a riječ je o Leandro Paredesu.



Svega 22 utakmice u cijelom minuloj sezoni u svim takmičenjima dovoljno govore koliko je Argentinac bio bitan za tim Maurcija Pochettina. Allegri u 27-godišnjem veznjaku vidi idealnu nadopunu za Manuel Locatellija i Pogbu na sredini terena. Prema istim izvorima Juve je spreman na adresu Pariza poslati ponudu tešku 20 miliona eura i vjeruju da je to sasvim dovoljno za otpisanu zvijezu. 

Allegri polako sklapa kockice i nada se da će sa još nekoliko vrhunskih imena napraviti tim koji će opet zavladati Apeninskim poluostrvom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.