Ono što Sterling radi je zaista nevjerovatno - Nakon izdaje na Anfieldu isto je spreman uraditi i na Etihadu

Raheem Sterling bi ovo ljeto mogao napustiti Etihad jer želi da ima veću ulogu u timu u kom igra kako bi bio siguran da će se naći na spisku putnika u Katar sa reprezentacijom Engleske.


Sjajni krilni napadač u zadnje vrijeme nije glavna opcija u napadu kod Pep Guardiole i želio bi tokom ljeta promijeniti sredinu i potpisati za klub gdje bi bio udarna igla. 

27-godišnji Englez je sada već davne 2015. godine zabio nož u leđa svim navijačima Liverpoola kada je napustio Anfield i odlučio se pojačati Manchester City. Popularne Građane je taj transfer koštao nešto malo više od 60 miliona eura, a sada 7 godina kasnije isto bi mogao uraditi i navijačima Cityja.



Chelsea je zainteresovan da potpiše Sterlinga, a Englez nema ništa protiv toga da sada Etihad zamijeni Stamford Bridgeom. Thomas Tuchel itekako cijeni krilnog napadača Engleske i spreman ga je dovesti već ovo ljeto u London. Plavci su dobili novog vlasnika, Todda Bohleyja, koji je ovo ljeto spreman uložiti ogroman novac i nastaviti uspješno voditi klub kao što je to činio Roman Abramovich. 

Njemac nije zadovoljan učinkom Romelu Lukakua koji je na pragu povratka u Inter i to na pozajmicu, ali isto tako nije zadovoljan ni Timo Wernerom, Hakim Ziyechom i Christian Pulisicem. Sterling bi mogao postati prva zvijezda tima, ako bi se odlučio na dolazak u London.



Sterling ima još godinu dana ugovora i ovo je pravi trenutak za upravu Ctiyja da ga prodaju kako bi zaradili i kako ga ne bi izgubili potpuno besplatno. Njegova trenutna tržišna vrijednost je procijenjena na 70 miliona eura i uprava Plavaca se nada, zbog ulaska u zadnju godinu ugovora, da bi da bi ga mogli dovesti za cifru od oko 40-50 miliona.

 Biće veoma zanimljivo viditi razvoj situacije i da li će Sterling zabiti još jedan nož u leđa i preći kod ljutog rivala, ostaje nam da sačekamo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.