Leverkusen želi da prekine dominaciju Bayerna: Nakon Hlozeka na BayArenu stiže mlada zvijezda Manchestera

Zadnjih 10 godina samo jedan klub gospodari Bundesligom, a riječ je o Bavarskom gigantu, Bayernu iz Minhena.


Apslolutno im niko ne može parirati i svaku sezonu nekoliko kola prije kraja već i teoretski obezbjede titulu, ali uspjeh u Europi im zadnjih godina izmiče. 

Bliži se početak ljetnog prelaznog roka i nekoliko klubova je krenulo sa jačanjem svojih timova samo kako bi uspjeli sa trona skinuti Bayern i prekinuti 10-godišnju dominaciju, a jedan od njih je i Bayer iz Leverkusena. Popularni Farmaceuti su minulu sezonu završili na poziciji tri sa čak 13 bodova zaostatka iza Bayerna i sada imaju ozbiljene namjere pred novu sezonu.



Gerardo Seoane je doveden na početku prošle sezone i može se reći da je odradio sjajan posao u svojoj debitantskoj sezoni. Sada ima za cilj napraviti što respektabilniji sastav kako bi se ozbiljnije uključio u borbu za trofej Bundeslige, ali ga očekuje i Liga prvaka. 

Borba na više frontova zahtjeva više kvalitetnih igrača na istim pozicijama. Za sada je odrađen sjajan posao na BayAreni jer je potpisan novi ugovor sa jednim od najboljih veznjaka današnjice, Florian Wirtzom. 19-godišnji Njemac je produžio vjernost Farmaceutima čak do 2027 godine i njegovim parafom na novi ugovor dobili su veliko pojačanje.



Također je stigao i Adam Hlozek, jedan od najperspektivnijih mladih igrača na planeti u ovom trenutku, ali on neće biti jedino pojačanje. Prema navodima uglednog italijanskog novinara Fabrizio Romana, Bayer cilja i mladu zvijezdu Manchester Cityja.

Riječ je o 19-godišnjem Samuel Edozieu, koji trenutno nastupa za U23 i koji će napustiti plavi dio Manchestera. Razlog napuštanja jeste što nije uspio dogovoriti novi ugovor, a sadašnji ističe na kraju sledeće sezone i uprava je spremna da ga već ovo ljeto unovči.



Navodno je Bayer spremio svega nešto malo više od 10 miliona eura, navodi isti izvor, a potpisaće ugovor na dvije godine. Transfer je u odmakloj fazi i u narednim danima bi trebao biti ozvaničen. Edozieu je veoma talentovan fudbaler koji igra na poziciji lijevog krila, a za seniorski tim popularnih Građana je odigrao samo jedan meč. 

Seoane će raspolagati sa veoma respektabilnim rosterom koji bi mogao svojim talentom parirati Bayernu u novoj sezoni, a mnogo se očekuje od Wirtza, Hlozeka, Mousse Diabyja, Patrik Schicka, ali i budućeg novog krila.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.