Kounde sve dalje od Londona: Tuchel ekspresno pronašao zamijenu u vidu velike zvijezde sa Apeninskog poluostrva

Thomas Tuchel će se ovo ljeto susresti sa ozbiljnim problemima i polako već treba da krene razmišljati o timu koji će imati na raspolaganju.


Dvojac, Antonio Rudiger i Andreas Christensen, napuštaju London i moguće je da se desi još nekoliko odlazaka sa Stamford Bridgea, prvenstveno se to odnosi na zadnju liniju.

Korpulentni Njemac je već potpisao za Real Madrid, dok Danas još važe najbolju ponudu, ali je prema navodima pojedinih medija najbliži Barceloni. Odlaskom ove dvije zvijezde potpuno besplatno je napravljena velika rupa u zadnjoj liniji koja se mora nadomjestiti. Zahvaljujući novom vlasniku, Todd Bohleyju, Tuchel će dobiti novac da popuni praznine.



Međutim, danas nije lako ni potpisati igrača kada imate ogroman novac na raspolaganju. Velika želja je bio Jules Kounde, zvijezda Seville, i novac je bio spreman, ali izgleda da se mladom Francuzu ostaje u Španiji. Naime, Kounde će vjerovatno napustiti Ramon Sanchez Pizjuan stadion, ali će karijeru nastaviti na Camp Nou, navode španski mediji bliski Katalonskom gigantu. 

23-godišnji štoper Seville je izrazio želju da bi, ako napusti klub, svoju karijeru volio nastaviti u Barceloni. Veliko je smao pitanje kako će Barca pronaći novac za zvijezdu Seville, ali vjerujemo da će Joan Laporta opet nešto izmisliti. I dok je posao oko Koundea gotovo pa propao Tuchel se okreće alternativnim riješenjima, a ono je navodno već pronađeno na Apeninskom poluostrvu.



Riječ je o zvijezdi Juventusa, Matthijs de Ligtu, jednom od najboljih defanzivaca ne samo u Seriji A nego na planeti. Prema navodima uglednog italijanskog lista Corriere dello Sport, Chelsea je trenutno u pol poziciji da potpiše 22-godišnjeg Holanđanina i navodno je u velikoj prednosti u odnosu na zainteresovane Real Madrid, Manchester United i druge velikane.

Plavci ako bi uspjeli potpisati De Ligta imali bi štopera za budućnosti koji ima prostora još da napreduje i da izraste u najboljeg štopera na planeti. 

Uprava Juventusa je Holanđanina dovela u ljeto 2019. godine i tada za njegove usluge izdvojila nešto malo više od 85 miliona eura i vjerujemo da sada ga neće pustiti ispod te cifre.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.