Kakav preokret na Parku Prinčeva: Pochettina neće zamijeniti Zidane - Razlog novi strateški savjetnik

Velika revolucija na Parku Prinčeva je započeta, a razlog toga jeste još jedna, može se reći, veoma loša sezona.


Iako je osvojen pehar u Ligue 1, očajni rezultati u Kupu francuske i Ligi prvaka su natjerali upravu da krene praviti velike rezove i razmišljati o velikoj rekonstrukciji tima. 

Najvažniji potpis je već pao, a to je novi ugovor Kylian Mbappeu. Francuz na kraju neće napustiti Pariz i postati novi igrač Real Madrida, već je potpisao novi unosniji ugovor sa Parižanima do ljeta 2025. godine. To je sjajna vijest za brojne navijače PSG-a i početak stvaranja nekog novog velikana iz glavnog grada Francuske.



Nakon potpisa Mbappea u PSG je stigao još jedan veliki potpis, a riječ je o strateškom savjetniku koji će u buduće voditi glavnu riječ na Parku Prinčeva. Luis Campos je došao da posloži stvari u Parizu i dobiće odriješene ruke da radi šta poželi. Prema navodima pojedinih francuskih medija tako će i biti, a njegovim dolaskom se dešava i veliki preokret u Parizu. 

Naime, svima je dobro poznato da se Mauricio Pochettinu dobrano trese stolica i još nije poznato da li će voditi ekipu u novoj sezoni. Mnogo se priča o otkazu, a njegov nasljednik bi trebao biti Zinedine Zidane. Međutim, sa dolaskom Camposa ta se politika promijenila i sada je u prvi plan došlo veoma interesantno ime zbog kog je francuska javnost itekako iznenađena.



Naime, riječ je o Christophe Galtieru, trenutnom treneru Nice, koji je u prošlosti prekinuo dominaciju PSG-a i sa Lillom u sezoni 2020/2021 osvoji Ligue 1. Sada Campos želi njega na klupi PSG-a, a ovo je idealna prilika za Galtiera da napokon vodi nekog velikana. 

Biće veoma zanimljivo ispratiti cijelu situaciju na Parku Prinčeva i da li će stići još neko veliko ime, pored mogućeg trenerskog.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.