Kad Perezu proradi inat: Prvi čovjek Reala spremio 70 miliona kako bi pobjedio u trci za zvijezdu Manchestera

Real Madrid je ovo ljeto već krenuo agresivno sa novim pojačanjima i na Santiago Bernabeu su već stigli Antonio Rudiger i Aurelian Tchouameni.


Rudiger stiže kao slobodan igrač, ali je zato kasa razbijena za Tchouamenija koji dolazi iz Monaca i koji je plaćen 80 miliona eura odmah plus 20 miliona kroz određene bonuse.

Carlo Ancelotti polako pravi tim koji bi trebao nastaviti dominirati Europom i u budućnosti, ali su mogli imati još jači tim da su određeni poslovi završeni na najbolji mogući način. Tu govorimo o Kylian Mbappeu koji je već bio viđen na Santiago Bernabeu, ali se u zadnji tren predomislio i ostao u glavnom gradu Francuske.



Takođe, Florentino Perez je ostao bez Erling Haalanda koji je završio u Manchester Cityju i tako zadao još jedan udarac Kraljevskom klubu. Sada je inat proradio kod Pereza i nema više namjeru štediti ovo ljeto te je spreman još jednom razbiti kasu. Kao što je to već učinio sa zvijezdom Monaca isto je spreman učiniti i u vezi zvijezde Manchester Cityja. 

Riječ je o Raheem Sterlingu, sjajnom krilnom napadaču koji želi da napusti Etihad kako bi u novoj sredini postao prva zvijezda tima. Povezivao se sa prelaskom u Chelsea i Arsenal, ali izgleda da je sada u velikoj prednosti Kraljevski klub. Ugledni britanski list Daily Mirror navodi da je Perez već spremio 70 miliona eura kako bi pobjedio rivale i potpisao zvijezdu popularnih Građana.



Ancelotti vidi Sterlinga kao idealnu zamijenu za Gareth Balea kom je ugovor istekao i koji će postati slobodan igrač u nadolazećem prelaznom roku. Isti izvor navodi da je sam Englez nekoliko puta izrazio želju da zaigra van ostrva, a Madrid i La Liga bi mogli biti idealna prilika za ostvarenje želja. 

27-godišnji Englez želi da bude udarna igla novog kluba kako bi imao zagarantovano mjesto u reprezentacije Engleske na predstojećem Svjetskom prvenstvu koje se krajem godine održava u Kataru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.