Conte dao naredbu za veliku čistku: Čak 5 vrhunskih igrača su slobodni u izboru nove sredine

Antonio Conte se smatra jednim od najboljih trenera na planeti, a svoje trenesko znanje je demonstrirao i u Tottenhamu.


Na užarenu klupu Spursa je sjeo pred kraj prošle godine i za tako kratko vrijeme je uspio posložiti kockice i klubu obezbjediti Ligu prvaka za sledeću sezonu, što je zaista veliki uspjeh. 

U januaru je dove svega dva pojačanja i to oba iz Juventusa, a riječ je o Rodrigo Bentancuru i Dejan Kulusevskom. I jedan i drugi su se savršeno uklopili u stil igre koju gaji iskusni Italijan i već sada sprema ovi tim za sledeću sezonu i nove izazove u Premier ligi i Ligi prvaka. Za sada u London je stigao samo Ivan Perišić, Hrvat kog Conte itekako cijeni i poštuje, a na Tottenham Hotspur stadion stiže potpuno besplatno.



To je samo početak onoga što nas očekuje tokom ljeta, a prema navodima uglednog birtanskog lista The Times, Conte je najavio i veliku čistku. Pored dolazaka kojih će sigurno biti u narednom periodu, Conte je otvorio vrata čak 5 zvijezda koje će biti slobodne tokom ljeta da pronađu sebi novu destinaciju. Conte se želi riješiti viška i zarađeni novac uložiti u nova velika imena. Prvi na spisku precrtanih jeste Sergio Reguilon. 

Španac nije zadovoljio Contea i upravo je Perišić doveden kao neko ko će Reguilona zamijeniti uz lijevu aut liniju. Drugo ime na spisku jeste bivši bek Barcelone, Emerson Royal. Kao i Reguilon, Emerson nije zadovoljio Italijana i njegov odlazak je sve izvjesniji. Tanguy Ndombele je profil igrača koji ne odgovara Conteu i već u januaru je bio poslan na pozajmicu u Lyon.



Conte će učiniti sve da ga se riješi kako bi zarađeni novac uložio u novog veznjaka, a Ndombele se nada povratku u Lyon i ostanku za stalno. Giovani Lo Celso je četvrto ime sa spiska koje je precrtano, ali je pravo pitanje da li će i biti prodano. 26-godišnji Argentinac je kao i Ndombele poslat na pozajmicu tokom zimskog prelaznog roka, a Villarreal klub u kom je bio na pozajmicu nije spreman platiti 30 miliona koliko traži Conte.

To bi mogao biti razlog njegovog ostanka u Londonu jer će biti teško pronaći kupca po toj cijeni. Zadnje, precrtano, ime na spisku jeste Steven Bregwijn. Conte ga nikako ne vidi u svojim planovima za sledeću sezonu, ali ga zato vidi ljuti rival njegovog bivšeg kluba PSV-a, Ajax.



24-godišnji Holanđanin je 5 godina proveo u PSV-u prije nego je za 30 miliona stigao u Tottenham. Bregwijn je veoma blizu povratka u Eredivise, a Conte novih riješenja na krilima. Conte se nada da bi mogao zaraditi ozbiljan novac prodajom navedenih igrača i da bi taj novac mogao iskoristiti na dovođenje novih potrebnijih igrača.

Ako sklopi tim po svojoj želi Spursi bi pod vodstvom Contea u novoj sezoni bili ozbiljni u namjeri da naprave još bolji rezultat, pa ko zna možda i osvoje Premier ligu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.