Asensio je sada i definitivno precrtan za sledeću sezonu: Real u Bundesligi ekspresno pronašao zamijenu

Real Madrid će ovo ljeto biti jedan od najaktivnijih klubova na transfer tržištu i već su započeli sa dovođenjem novih igrača, a vjerujemo da će biti i brojnih odlazaka.


Aurelien Tchouameni je prvo ime koje će stići na Santiago Bernabe čim se otvori transfer pijaca, a dolazi iz Monaca i za njega je Florentino Perez izdvojio 80 miliona eura plus određeni bonusi.

Calo Ancelotti je ozbiljno shvatio projekat, smjene generacija, i u veoma kratko vrijeme dove dva vrhunska, ali prije svega mlada, veznjaka. Eduardo Camavinga je stigao u januaru i za njega je izdvojen 31 miliona eura, a sada Tchouameni čime se stvara vezni red za budućnost. Što se tiče odlazaka tu su sigurni Marcelo, Gareth Bale i Isco jer im ističe ugovor i novi neće biti produžen.



Takođe najavljen je odlazak i Luke Jovića, Mariana Diaza, a sada i Marca Asensija. 26-godišnji Španac se zadnjih dana dovodi u vezu sa eventualnim odlaskom sa Santiago Bernabea, a sada prema navodima uglednih španskih listova bliskih Kraljevskom klubu Asensio je definitivno precrtan i za njega je zamijena već pronađena. 

Uprava Reala je odredila cijenu od 40 miliona eura za Asensija i očekuju da bi tim novcem mogli alternativu finansirati. Zamijena se nalazi u Bundesligi, tačnije Bayernu iz Minhena, a riječ je o Serge Gnabryju. 26-godišnji Njemac ima ugovor do ljeta 2023. godine i već je upravi dao do znanja da novi neće produžavati čime bi Bavarski gigant mogao biti primoran da ga proda kako bi zaradio.



U slučaju da ostane i sledeće sezone na kraju iste bi Allianz Arenu napustio potpuno besplatno, a vjerujemo da to nije nikome u interesu u Bayernu. Takođe je Gnabry spreman napustiti Bundesligu što dovoljno olakšava Kraljevskom klubu da realizuje ovaj transfer. Čim se ozvaniči prodaja Asensija, Perez kreće u misiju Gnabry. 

Real stvara još jači tim nego minule sezone, a ako brane pehar u Ligi prvaka i La Ligi ovo ih svrstava u apsolutne favorite.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.