Rudiger je sad baš pretjerao: Najpoželjniji štoper današnjice pored enormne plate traži i bonus za potpis

Antonio Rudiger je trenutno jedan od najtraženijih i najpoželjnijih štopera današnjice, a razlog jeste što na kraju sezone ostaje bez ugovora.


Zbog novonastale stiuacije britanska vlada je uvelia sankcije Plavcima, a rezultat toga jeste zabrana dovođenja produžavanja ugovora i dovođenje novih igrača. 

Sigurno da je to veliki udarac za sve na Stamford Bridgeu, a pogotovo za Thomas Tuchela koji će na kraju sezone ostati bez brojnih igrača za koje Njemac moći pronaći adekvatnu zamjenu. Na kraju sezone će ostati bez gotovo cijele zadnje linije jer bez ugovora ostaju Antonio Rudiger, Andreas Christensen i Cesar Azpilicueta.



Udarac kakav će teško biti nadoknadiv na kraju sezone i jedini spas jeste da se sankcije ukinu tokom ljetnog prelaznog rokanu. Rudiger će definitivno promjeniti sredinu i pravo je pitanje koji će klub odabrati za nastavak karijere. Prema navodima Daily Expressa, uglendog britanskog lista, Rudiger je pretjerao što se tiče novca koji traži. 

Naime, 29-godišnji Njemac želi pored plate koja je enormna, želi i bonus od kluba koji ga potpiše tokom ljeta. Plata koju traži iznosi nešto više od 20 miliona eura godišnje, dok bonus koji traži iznosi 30 miliona odmah po potpisu.



Sa ovim zahtjevima je sjajni štoper itekako pretjerao jer su ovo zaista ogromne cifre. Rudiger smatra da to zaslužuje jer je trenutno jedan od najboljih defanzivaca na planeti, a to sve treba da zahvali Tuchelu koji ga je preporodio na Stamford Bridgeu. Frank Lampard ga je držao po strani i dolazak Tuchela na klupu je bio pun pogodak za Rudigera koji je opravdao ukazano povjerenje.

Njegova odluka još nije poznata, a jedino što je poznato jeste da će na kraju sezone postati slobodan igrač.

Sjajni štoper se nalazi u najboljim igračkim godinama i sa Plavcima je osvojio sve što se može osvojiti, a za novi klub će motiv biti presudan.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.