Perez donio konačnu odluku i već spremio zamjenu za beka - 3 su želje, ali je zvijezda Sportinga prioritet

Florentino Perez je donio možda najbolniju odluku otkako je na čelu Real Madrida, ali je ona za dobrobit Kraljevskog kluba.


Uprava Reala zajedno sa Carlo Ancelottijem je donijela odluku da na ljeto prodaju jednog od najomiljenijih igrača, Dani Carvajala. 

Razlog takve odluke jesu učestale povrede desnog beka. 30-godišnji Španac je minule sezone porpustio 36 službenih utakmica zbog 5 različitih povreda. U ovoj sezoni je već 13 utakmica propustio, a i one na kojima neastupa nisu na najvišem nivou. Broj propuštenih utakmica se može samo povećati jer igrač polako ulazi u pozne igračke godine gdje su povrede učestale.Takva situacija sa Carvajalom samo šteti klubu, pa se zbog toga uprava odlučila na prodaju i zamjena je već pronađena. Desni bek je bio jedan od najlošijih igrača, ako ne i najlošiji, na utakmici protiv PSG-a što je upravu dodatno podstaklo na prodaju. Zvijezda Manchester Cityja koja je na pozajmici u Sportingu, Pedro Porro je prioritet broj 1 i tokom ljeta će Kraljevski klub učiniti sve da pokuša stići do njega. 

22-godišnji bek je dolaskom u Portugal eksplodirao i ima sezonu iz snova čime je odmah skrenuo pažnju brojnih klubova, a ne samo Reala. Sporting je odmah iskoristio opciju kupnje sjajnog Španca i za nešto malo manje od 10 miliona eura će od ljeta postati igrač prvaka Portugala, ali bi ekspresno mogao promjeniti sredinu.Za svaki slučaj Ancelotti je spremio i alternativna riješenja ako ne uspiju dovesti Porra. Alternative su navodno zvijezda Norwich Cityja Max Aarons i bek Manchester Uniteda Diogo Dalot. Aarons je veoma bitan za Norwich ove sezone i odigrao je gotovo sve utakmice u Premier ligi za razliku od Dalota. 

Portugalac ove sezone igra promjenljivo i u nekim utakmica kreće od prve minute dok je u nekim zamjena i zbog čestih promjena nema konstantnost u igri.

Bilo kako bilo od sledeće sezone ćemo uz desnu aut liniju gledati neko drugo ime umjesto Carvajala.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.