Sjećate se Ben Arfe: Od jula bez kluba, a sada potpisao za velikana Ligue 1 i igraće u Ligi prvaka

Sigurno se mnogi ljubitelji fudbala sjećaju Hatem Ben Arfe, neki manje neki više, ali oni koji ga se sječaju znaju se o kakvom se igraču i talnetu radilo.


Međutim, veliki broj povreda su spriječile sjajnog 34-godišnjeg Francuza da napravi još veću karijeru od one koju je imao. 

Zadnji klub za koji je igrao jeste Girondins Bordeaux, a njega je napustio u julu kada su odlučili da mu ne produže ugovor. Svi su mislili da će to biti njegov zadnji klub u karijeri, ali sjajni Francuz ipak nije tako mislio. Dok je bio bez kluba naporno je radio i trenirao trenirao kako bi održao formu, a danas pola godine kasnije se opet vratio fudbalu i opet ćemo ga gledati na fudbalskim terenima.



Naime, prvak Ligue 1 iz minule sezone Lille je potvrdio da su potpisali Ben Arfu i da su mu dali šestomjesečni ugovor. Jocelyn Gourvennec je tokom ljeta tražio nekog iskusnog i kreativnog veznjaka, a to je sada pronašao u Francuzu i u nastavku sezone ćemo ga gledati kako na terenima Ligue 1 tako i u najjačem takmičenju na Starom kontinetnu, Ligi prvaka. 

Vjerujemo da Francuz može dosta toga dobrog donijeti u igri Lillea i da on ima još mnogo toga da pokaže na terenu.

Na njegov debi ćemo sačekati do vikenda kada Lille ide u goste Brestu, a vjerujem da mnogi jedva čekaju da ga vide opet na teren. 

U karijeri je pored već pomenutog Bordeauxa igrao za velikane poput PSG-a, Lyona, Marseillea i Newcastlea, a odigrao je preko 400 utakmica i postigao preko 70 golova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.