Plaćen 70 miliona, a sad bi mogao Etihad napustiti za duplo manje: 2 velikana silno žele sjajnog Mahreza

Manchester City je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez Ferran Torresa koji je u transferu vrijednom 55 miliona eura prešao u Barcelonu.


Za sada Pep Guardiola nije ništa dovodio, a kakav tim ima na raspolaganju sigurno da neće biti potrebe za novim pojačanjima.

City je jedan od rijetkih klubova iz najjače lige na planeti koji tokom januara nije imao mnogo izostanaka zbog Afričkog kupa nacija. Jeidni igrač koji je otišao jeste Riyad Mahrez koji je nastupio za reprezentaciju Alžira. Ipak, Alžir neće odbraniti trofej osvojen na prethodnom takmičenju jer su svoje učešće završili već u grupi.



Sa povratkom Mahreza na Etihad dolaze i problemi, navode pojedini britanski mediji. Uprava Citya radi na novom ugovoru sa Alžicem i pravo je pitanje da li će u toj namjeri i uspjeti. Mahrez ima ugovor do ljeta 2023. godine i na novom ugovoru rade kako ga slučajno ne bi izgubili potpuno besplatno jer već ima zainteresovanih klubova za njega.

PSG i Atletico Madrid su zainteresovani klubovi za usluge Alžirca i boriće se do kraja da ga i dovedu. Mauricio Pochettino sa jedne i Diego Simeone sa druge strane itkako cijene Mahreza i sviđa im se njegov način kako igra. Pep ima sasvim dovoljno vremena da pokuša sa igračem dogovoriti novi ugovor, a isto tako i dovoljno vremena da ga prodaju prije isteka ugovora.



Isti izvori navode da bi početna cijena za Alžirca bila oko 35 miliona eura. 30-godišnji Mahrez je 2018. godine iz Leicester Citya prešao u plavi dio Manchestera, a City je taj transfer koštao nešto malo manje od 70 miliona eura. Do sada je za City odigrao 172 utakmice i pri tome ima učinak od 52 gola i 42 asistencije.

Ove godine će Mahrez napuniti 31 godinu i sigurni smo da Pep uveliko već traži zamjenu za sjajnog Alžirca. 

Očekuje nas još jedan zanimljiva transfer saga i u narednom periodu ćemo saznati više šta će se desiti sa Mahrezom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.