Xavi ostaje bez jednog od najtalentovanijih igrača La Masije: 2 kluba sa ostrva žele nadolazeću zvijezdu

Xavi Hernandez je pristao da nasljedni Ronalda Koemana na vrućoj stolici Katalonskog giganta.
 

Nekada igračka legenda kluba sa Nou Campa je napustio Al-Sadd i došao da ugasi požar u Barceloni i vrati ih na mjesto stare slave. 

Dolazaka Xavija je veliko kockanje, ali Joan Laporta vjeruje u njega i vrijeme će pokazati kakav je potez njegov dolazak. Odmah po dolasku je uveo neka svoja pravila i dao svima do znanja da je Barcelona veliki klub i ako misle napraviti neku uspjeh moraće ga slušati i poštovati.Zbog finansijske krize koja vlada već neko vrijeme u Barci, Xavi će biti primoran da mnogo više gleda ka La Masiji, akademiji koja je jedna od najboljih na planeti i tu pronalazi nove igrače. Međutim, ta finansijska kriza bi mogla neka imena odvesti iz akademije, a već se spominje jedno veoma interesantno.

Naime, prema navodima španskih medija, Arnau Comas je igrač koji bi mogao napustiti klub i svoju karijeru nastaviti graditi na ostrvu. 21-godišnji štoper ima ugovor do kraja sezne kada će postati slobodan igrač, a to žele da iskoriste Leicester City i Everton.Rafa Benitez i Brendan Rodgers su 2 trenera koji obožavaju raditi sa mladim i talentovanim igračima, a mladi Comas se smatra jednim od najtalentovanijih igrača u La Masiji. Xavi i klub pokušavaju na sve načine da ga zadrže, ali će to biti veoma teško. Klub mu navodno već nudi novi ugovor na još 2 godine, ali za sada odgvora nema. 

Što više bude mladi Španac odugovlačio to su veće šanse da on sam želi da napusti Katalonskog giganta i nastaviti dalje, a možda jedan od razloga što želi da ide jeste što još nije debitovao za prvi tim.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.