Redsi se spremaju razbiti kasu zbog veznjaka: Klopp u Bundesligi pronašao idealnu zamjenu za Wijnalduma

Tokom ljetnog prelaznog roka Liverpool je napustio Georgino Wijnaldum i kao slobodan igrač otišao u redove PSG-a.


U tom trenutku je bio jedan od najboljih igrača Liverpoola, a smatrao se takođe i jednim od najboljih na svojoj poziciji u Premier ligi. 

Jurgen Klopp nije uspio pronaći zamjenu za Holanđanina što se itekako osjeti u veznom redu Redsa. Bili su dovođeni u vezu sa nekoliko zanimljivih imena u veznom redu, ali ipak niko nije na kraju stigao na Anfield. Međtum, to bi se sada moglo promjeniti u narednom periodu navodi prestižni engleski list Daily Express.Njemac na klupi Redsa je spreman razbiti kasu i na ljeto dovesti jednog od najboljih defanzivaca na planeti u ovome trenutku. Naime, riječ je o mladom 18-godišnjem veznjaku Borussije Dormtund, Jude Bellinghamu, koji pruža nevjerovatne partije i nije ni čudo što Liverpool sprema pravo malo bogatstvo za njega.

"Golden Boy" nagrada koja se dodjeljuje svake godine, ove je pripala Pedriju igraču Barcelone, a odmah iza njega je bio sjajni Englez, Bellingham. Radi se o zaista velikom potencijalu, a cijena koju je Borussija dovoljno govori. Naime, tokom ljeta uprava Milionera je tražila nevjerovatnih 120 miliona eura za sjajnog veznjaka.Na sledećem ljetnom tržištu izgleda da cijena neće predstavljati problem nego velika konkurencija koja takođe želi Engleza. Manchester United, Bayern Minhen i Manchester City takođe prate razvoj Jude i spremni su ga dovedu kako bi osigurali budućnost u vezno mredu. 

Uprava Dortmunda je navodno rekla da neće prodati Engleza ako prodaju Erling Haalanda, ali ako na Signal Iduna Park stigne ponuda od 120 miliona teško da će se to moći odbiti.

Ostaje nam da sačekamo ljeto i vidimo da li će Liverpool razbiti kasu i traženi novac staviti na sto uprave Milionera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.