Kraljevski klub u najjačoj ligi na planeti pronašao defanzivca: Real za štopera daje 40 miliona i Isca

Real Madrid i Carlo Ancelotti muku muče sa problemima u odbrani, a to se itekako osjeti odlaskom štoperskog dvojce Raphael Varane - Sergio Ramos.


Kraljevski klub je od početka sezone u svim takmičenjima primio čak 17 golova što je zaista poražavajući podatak za velikana kakav je Real.

Ancelotti je spreman da dovede jednog vrhunskog štopera koji će biti u budućnosti stub odbrane. Prema navodima El Nacionala, Italijan je već pronašao idealno rješenje za odbranu i to u najjačoj ligi na planeti. Naime, isti izvor navodi da je Real pronašao pojačanje u Leicester Cityju i da će po njega krenuti na kraju sezone.



Riječ je o Wesley Fofani, igraču koji je prošle sezone blistao u dresu popularnih Lisica. Prije početka nove sezone je doživio tešku povredu koja će ga sa terena odvojiti sigurno do kraja sezone. I pored toga što je doživio tešku povredu i pitanje kakav će se vratiti iz iste, Ancelotti vjeruje u 20-godišnjeg Francuza i spreman ga je dovesti. 

Ništa tu ne bi bilo čudno da Ancelotti za taj transfer ne misli izdvojiti čak 40 miliona eura i uz to bi posalo Isca na King Power stadion. Leicester se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji i postoje realne šanse da pristane na ovaj vid dogovora mada bi više volili samo novac da dobiju.



Realu predstavlja problem to što je i Chelsea zainteresovan za mladog štopera i sigurno ih očekuje velika borba za potpis sjajnog štopera. Chelsea bi mogao na kraju sezone ostati bez Antonio Rudigera i zbog toga uveliko tragaju za novim defanzivcem. 

Ljeto će biti pakleno, a Thomas Tuchel će krenuti po štopera samo u slučaju da izgubi fenomenalnog Rudigera, a Ancelottiju je novi štoper prioritet.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.