Inter i Perišić se bliže rastanku: Za fenomenalnog Hrvata se uveliko raspituju 2 velikana Bundeslige

Ivan Perišić iza sebe ima veliku karijeru koju još ne planira okončati kačenjem kopački o klin, ali je zato srpeman na promjenu sredine.


Inter i reprezentativac Hrvatske bi se na kraju sezone mogli rastati, a to navodi ugledni italijanski list Gazzetta dello Sport. 

32-godišmnjem Hrvatu ugovor ističe na kraju sezone i prema istom izvoru nema namjeru da ga produžava, a na klubu je da to razumije i krene u potragu za njegovom zamjenom na lijevom krilu. Perišić je za Neroazzurre odigrao više od 200 utakmica i pri tome postigao više od 40 golova i asistencija.



Radi se o zaista sjajnom igraču koji je bio itekako bitan za 3-5-2 formaciju koju Simone Inzaghi preferira. Sada će ostati bez ključnog igrača za koga će morati pronaći adekvatnu zamjenu. Isti izvor navodi da su 2 velikana iz Bundeslige zainteresovani za Perišića i da bi se vrlo lako moglo desiti da se Hrvat vrati u Njemačku. 

U karijeri je igrao za Borussiju Dormtund i Wolfsburg u Bundesligi, a upravo ta 2 kluba se i bore da ga opet vrate u svoje redove. Za sada ta 2 kluba su pokazala najviše interesa kada su čuli da Hrvat želi napustiti Giuseppe Meazzu, ali sigurno da će se uključiti još velikana za njegov potpis.



Ipak se radi o fenomenalnom igraču iako je u poznim godinama. Dortmund je trenutno u prednosti jer može Perišiću ponuditi kontinuitet u Ligi prvaka, što Wolfsburg nije u mogućnosti. Marco Rose želi svoj tim da ojača iskusnim i provjerenim igračima, a svi na Signal Iduna Parku bi sa oduševljenjem dočelkali Hrvata. 

On je za Dortmund odigrao 64 utakmice i pri tome postigao 12 golova i ima 7 asistencija kraj svog imena, a u crno-žutom dresu je proveo godinu i pol dana.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.