Allegri u velikim problemima: Jedno od najskupljih pojačanja u istoriji kluba ne želi produžiti ugovor

Juventus nije baš najbolje započeo novu sezonu u Seriji A i već nakon 13 kola zaostaju čak 11 bodova za vodećim dvojcem.


Ni promjena trenera nije mnogo toga dobrog donijela Bianconerima, a Andrea Pirla je zamjenio dobro poznati Massimiliano Allegri. 

Pored rezultatskih problema sa kojim se susreće, pojavljuju se i oni u igračkom smislu. Jedan od najvećih problema jeste realizacija gdje je Juve ove sezone u Seriji A postigao svega 18 golova, a samo 4 gola su postigli napadači, Alvaro Morata i Moise Kean.



Novi špic se uveliko traži i trebao bi u Torino stići već na zimu, ali nije ni to toliki problem koliki bi mogao predstavljati problem sa jednim od najskupljih igrača u istoriji kluba iz Torina. Naime, riječ je o Matthijs de Ligtu, jednom od najboljih štopera današnjice koji nije baš najsretniji u klubu i spreman je da napusti Torino. 

22-godišnji Holanđanin je dao izjavu za ugledni list CalcioMercato čime je dao upravi jasno do znanja da u ovom trenutku ne namjerava produžiti novi ugovor. Iako njemu ugovor ističe tek u ljeto 2024. godine to bi bio veliki udarac za klub koji ga je prije 2 godine platio 85,5 miliona eura.



"Trenutno ne razmišljam o novom ugovoru i to mi nije prioritet. Važno je ostati fokusiran na utakmice koje nam dolaze i pokušati nadoknaditi izguljeno ove sezone", rekao je de Ligt za CalcioMercato. Mnogo se spominjalo u novinama da Holanđanin nije sretan na Allianz stadionu i da je blizu odlaska, a sada ovo itekako podgrijava situaciju. 

Allegri bi mogao biti u velikim problemima ako to bude konačna odluka sjajnog štopera, a to bi značilo da bi Holanđanin bio prodan prije isteka ugovora kako bi se zaradio neki novac.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.