Ajax je zbog iskusnog špica stigao čak do La Lige: Ten Hag pruža ruku spasa otpisanoj zvijezdi Barcelone

Ajax nas iz godine u godinu prijatno iznenađuje svojim igračkim kadrom koji uvijek izgleda izvrsno i koji se može svakome suprostaviti.


Velikan iz Amsterdama svaki prelazni rok izgubi po nekog veoma bitnog igrača, ali u svakom trenutku oni prnađu rješenje i adekvatnu zamjenu. 

Zadnjih nekoliko sezona igraju zaista fantastičan fudbal predvođeni na klupi sa Erik ten Hagom i na terenu fenomenalnim Dušanom Tadićem. Ove sezone u timu fenomenalne partije, pored Srbina, pruža još i špic Sebastien Haller koji je trenutno najbolji strijelac kluba.



Sjajni trener želi svoj tim da dodatno ojača u špicu sa jednim iskusnim napadačem. U potragu za takvim stigli su do La Lige i Katalonskog giganta, Barcelone. Naime, u Xavijevoj otpisanoj zvijezdi, Luuk de Jongu, je pronašao profil igrača kakvog traži i kakav mu je potreban.

31-godišnji špic Barce je trenutno na Nou Campu na pozajmici iz Seville, ali izgleda da nije dobro došao ni u Barceloni, a ni kad se vrati u Sevillu. Xavi ga nema u svojim planovima i vjerovatno mu je to kraj na Nou Campu. Sevilla se želi rješiti Holanđanina, a Ajax se čini idealna prilika da ga prodaju.



De Jong bi već u januaru mogao biti vraćen nazad na Ramon Sanchez Pizjuan, a odmah prosljeđen u Ajax. Ajax bi ga doveo na pozajmicu, ali problem predstavlja zahtjev Seville. Oni žele da ta pozajmica bude uz obaveznu kupovinu Holanđanina na kraju sezone, a cijena bi trebala iznositi 8 miliona eura. Mediji u Holandiji navode da uprava Ajaxa još razmatra o toj mogućnosti.

De Jong u svojoj bogatoj karijeri je pored 2 pomenuta kluba igrao još za PSV, Twente, Newcastle i Borussiju Monchengladbach, a karijeru je započeo u De Graafschapu.

Ten Hag vjeruje da De Jong može i ima još šta da pruži na fudbalskim terenima i zbog toga mu pruža ruku spasa na Johan Cruijff Areni i ko zna možda završi karijeru na tlu Holandije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.