Zvijezda PSG-a zbog svog statusa želi da ide: 2 velikana već stala u red da potpišu sjajnog Wijnalduma

Jedan od najboljih prelaznih rokova u istoriji fudbala odradio je PSG koji je tokom ljeta u tim doveo nekolicinu zvijezda i to potpuno besplatno.


U Pariz su redom stizali Georgino Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos i legenda Barcelone Lionel Messi i svako od njih Parižanie nije koštao niti eura. 

Takođe, na Park Prinčeva su stigli još Achraf Hakimi, Danilo Pereira i Nuno Mednes za koga je viceprvak Francuske morao da izdvoji 83 miliona eura. Kada se svim tim igračima pridodaju zvijezde koje već PSG ima u svom timu, tada govorimo o zaista nevjerovatnoj ekipi prepunoj zvijezda.



Međutim, nije sve tako sjajno kako izgleda, a na svojoj koži to trenutno osjeća 30-godišnji Holanđanin koji je stigao kao veliko pojačanje i nije u prvoj postavi kod Mauricija Pochettina. Bez mjesta u prvih jedanaest Wijnaldum nije sretan i već je spreman da napusti Pariz nakon samo 3 mjeseca koliko je u klubu. 

Prema navodima francuskih medija, 2 velikana su zainteresovana da ga dovedu već na zimu. Navodno je igrač spreman otići na pozajmicu, što svakako olakšava velikanima da dođu do njega. Milan i Manchester United su zainteresovani klubovi koji bi rado željeli Holanđanina vidjeti u svojim redovima.



Problem predstavlja to što PSG je spreman već da ga proda, a za njegove usluge traže navodno, prema istim izvorima, oko 30 miliona eura što predstavlja finu dobit kada se zna da ga je PSG doveo potpuno besplatno. Ipak veliki broj zvijezda na jednom mjestu nije dobro što svjedoči i ova situacija. 

Ostaje nam da sačekamo zimu i vidimo gdje će nezadovoljni Wijnaldum odlučiti nastaviti karijeru ako se njegov status ne promjeni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.