Solskjaerovo vrijeme u Manchesteru polako ističe: Nasljednik se već zna, a sa njim stiže i veliko pojačanje

Manchester United i Ole Gunnar Solskjaer su za vikend doživjeli pravi debakl na gostovanju kod Leicestera, te su ih popularne Lisice ispratile sa čak 4 gola u mreži.


Tek 2 pobjede u zadnjih 7 mečeva su zaista veliki neuspjeh za klub koji je tokom ljeta potrošio 140 miliona eura i dove zvijezed poput Cristiana Ronalda, Raphael Varanea i Jadon Sancha. 

Uveliko se počelo pričati o tome da su Norvežaninu odbrojani dani na Old Traffordu i priča se o potencijalnim nasljednicima. Za sada uprava Crvenih đavola ne reaguje, ali u narednom periodu bi se lako moglo desiti da Solskjaer dobio otkaz, jer ga očekuje zaista težak raspored.



Već se priča o mogućem nasljedniku, a ime koje se najviše spominje i koji je glavni kandidat za vruću stolicu jeste Antonio Conte. Italijan je prošle sezone sa Interom osvojio Scudetto, ali je ipak na kraju sezone napusti Neroazzurre i trenutno je bez posla. Prije nekoliko dana je navodno i odbio posao u Newcastle Unitedu koji je dobio nove bogate vlasnike.

Conte bi se tako opet, nakon 3 godine, mogao vratiti na ostrvo gdje je vodio Chelsea i donio im titulu u Premier ligi. Isti izvori navode da Conte, ako preuzme kormilo Manchester Uniteda, sa sobom dovodi veliko pojačanje i to iz bivšeg kluba.



Riječ je navodno o Nicolo Barelli koji je napravio veliki individualni iskorak pod palicom Contea u Interu. Sjajni 24-godišnji Italijan je bio jedan od najzaslužnijih igrača, pored Romelu Lukakua, što se Inter okitio titulom u Seriji A. Conte itekako cijeni sjajnog veznjaka i učiniće sve kako bi ga doveo na Old Trafford, ako on naravno postane trener.

Barelli ugovor ističe 2024. godine, a još nikako nema nekog napretka oko potpisivanja novog i na tu kartu bi igrao Conte jer bi mu sigurno mogao ponuditi bolje uslove u crvenom dijelu Manchestera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.