Na Anfieldu još malo gledamo Salaha, Manea i Firmina: Klopp sprema novi ofanzivni trio za budućnost

Liverpool sigurno još dugo ne bi bio ono što je danas da na trenersko mjesto nije doveden sjajni Jurgen Klopp.


Njemački stručnjak je preporodio Redse i promjenio tatalno mentalitet kluba, a došao je kao neko ko će promjeniti gotovo sve unutar kluba i to je uspio. 

Loši rezultati i loša transfer politika su sada prošlost, a Liverpool je sada jedan od najboljih klubova na planeti. Njegov dolazak je vratio vjeru među navijače i nakon više od 10 godina na Anfield donio titulu Lige prvaka, te nakon 30 godina osvojio Premier ligu.



Njegov dolazak na klupu Redsa je pun pogodak i klub želi da mu omogući što veći kontinuitet, jer se čini da trenutno ne postoji bolji od Kloppa. Uprava je već srpemna ponuditi novi ugovor Njemcu iako mu trenutni ističe tek 2024. godine jer im je želja da on postane njihov Sir Alex Ferguson. 

Spremni su da mu ispune sve želje, a prema navodima pojedinih ostrvskih medija, jedna od želja jeste da se promjeni ofanzivni trio, i to u potpunosti. Klopp smatra da je krajnje vrijeme da se krene polako djelovati i da se ofanzivci poput Mohamed Salaha, Sadio Manea i Roberto Firmina počnu zamjenjivati.



Sve trojici igrača ugovor ističe 2023. godine, i nije ni čudo što Klopp već polako razmišlja o novim igračima koji bi mogli da zamjene njih trojicu. Isti izvor navodi da je Njemac već pronašao 3 igrača koja želi da u dogledno vrijeme naslijede ofanzivni trio. Adama Traore, Ousmane Dembele i fenomenalna nadolazeća zvijezda Karim Adeyemi. 

Klopp smatra da su ova 3 igrača idealna za zamjeniti trenutnu trojicu i savršeno odgovaraju stilu igre koji on preferira.

Trebaće se razbiti kasa ukoliko uprava misli ispoštovati zahtjev Kloppa, ali ništa nije nemoguće jer su tokom ljeta štedjeli.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.