Ljetos stigao kao zamjena za Hakimija, a sada je već blizu novog transfera: Velikan La Lige želi beka

Tokom ljetnog prelaznog roka Inter je zbog finansijske krize ostao bez 2 zvijezde i trenera Antonio Contea.


Klub su napustili Achraf Hakimi koji je otišao u PSG za 60 miliona eura, a dok je Romelu Lukaku u transferu teškom 115 miliona pojačao svoj bivši klub Chelsea.

Kao zamjena za 22-godišnjeg Marokanca stigao je Denzel Dumfries iz redova PSV-a i Neroazzurre je koštao svega 12.5 miliona eura. Što se tiče zamjene za Belgijanca u Inter su stigli Joaquín Correa i Edin Džeko, ali eto već nakon 3 mjeseca pojavljuje se problem za Simone Inzaghija.



Prema navodima špnaskih medija, Real Madrid je zainteresovan da, svoju poziciju kraj desne aut linije, ojača sa novim igračem Intera 25-godišnjim Dumfriesom. Njegove sjajne partije koje je pružao do sada nisu ostale nezapažene, pa je Carlo Ancelotti spreman već na ljeto da mu ponudi prelazak na Santiago Bernabeu. 

Ove sezone sjajni Holanđanin je odigrao 8 utakmica i za sada je uspio da se upiše jednom među asistente. Real Madrid je navodno spreman ponuditi 30 miliona eura za usluge sjajnog beka, i nadaju se iz Kraljevskog kluba da bi ta ponuda mogla zadovoljiti upravu Intera. Ancelotti smatra da bi Dumfries bio odlično pojačanje i konkurencija Daniel Carvajalu.



29-godišnji Španac ima dosta problema sa povredama i potrebno je da ima adekvatnu zamjenu. Sjajni Italijan na klupi Reala već polako slaže kockice i spreman je opet da Kraljevski klub vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je sami vrh Europe i totalna dominacija.

Ljetni prelazni rok je jako daleko, a nama ostaje da sačekamo i vidimo konkretne poteze Real Madrida prema sjajnom Dumfriesu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.