Barca pravi zanimljiv potez: Zbog zvijezde Serije A pravi se prostor u veznom redu - Cijenu plaća Busquets

Trenutna finansijska situacija je dobro uzdrmala nekada Katalonskog giganta i pravo je pitanje kada će se uspjeti izvući.


Zbog krize koja je pogodila Barcelu bili su primorani pustiti Lionel Messija za džaba, a takođe je klub napiustio i Antonie Griezmann kako bi rasteretio budžet.

Tokom ljeta su dolazili samo igrači koji su ostajali bez ugovora i stizali na Nou Camp kao slobodni igrači. Eric Garcija, Memphis Depay i Sergio Aguero su besplatna pojačanja tokom ljetnog prelaznog roka. Prema navodima El Nacionala, Barcelona neće mjenjati transfer politiku i dalje će biti primorani da dovode igrače koji ostaju bez ugovora.



Isti izvor navodi da su pronašli savršenog veznjaka u Seriji A, ali za njegov dolazak treba se napraviti mjesto u veznom redu. Navodno cijenu bi trebao da plati Sergio Busquets koga je Barcelona spremna prodati kako bi se otvorio prostor u veznom redu što je sve iznenadilo. 

33-godišnji Španac je djete kluba, a sada pred sami kraj karijere su spremni da ga se olako odreknu i to sve zbog dolaska Francka Kessiea. Igrač Milana na kraju sezone ostaje bez ugovora, a velike su šanse da ga neće produžiti jer traži znatno povećanje plate koju Paolo Maldini ne želi da dadne.



Iako je u velikom padu forme, Busqets, nikome nije jasno da uprava želi da ga se rješi tako lako. Međutim, oni najbolje znaju šta rade, a da će im 24-godišnji Kessie biti od koristi svakako hoće. Problem Barca bi mogla imati jer je još velikana zainteresovano za usluge Milanovog veznjaka. 

Iz uprave Katalonskog giganta se nadaju da iako ima 33 godine mogu dobar novac izvući za prodaju Busquetsa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.