Tuchel opet razbija kasu i obara klupski rekord: Za novog štopera Plavci spremaju izdvojiti 120 miliona

Chelsea je tokom ljeta potrošio 115 miliona eura na Romela Lukakua, ali Plavci se nisu htjeli samo zaustaviti na tom pojačanju.


Prema navodima medija, nudili su čak 100 miliona za zvijezdu PSG-a, Marquinhosa, ali su dobili odbijenicu od kluba iz Pariza i od igrača.

Nisu se zaustavili ni na tome, pa su krenuli po štopera Seville, Jules Koundea. Međutim, ni tu nisu imali sreće pa su tokom ljeta ostali uskraćeni za pojačanje na mjestu štopera. Thiago Silva ima 36 godina, dok Antonio Rudiger i Andreas Christensen su u zadnjoj godini ugovora.Kurt Zouma je otišao u West Ham i tako je klub ostao samo na 3 defanzivca. Međutim, iz omladinaca Tuchel je prebacio mladoh Trevoh Chalobaha, a sa pozajmice se vratio Malang Sarr. Ipak, Tuchel nije zadovoljan svojom defanzivom i spremio je novu akviziciju za ljeto. 

Italijanski mediji tvrde da su Plavci zainteresovani sada za zvijezdu Juventusa, Matthijs de Ligta. Roman Abramovich je spreman da razbije kasu i obori klupski rekord od ovoga ljeta. Navodno su spremni iskoristiti otkupnu klauzulu koju Holanđanin ima u ugovoru i platiti 120 miliona eura, a ona će postati aktivna na kraju sezone.Iz Bianconera se nadaju da će do kraja sezone uspjeti potpisati novi ugovor kako ne bi ostali bez jednog od najboljih igrača. Ipak, pravo je pitanje da li će se moći odbiti tolika ponuda u vrijeme ove finansijske krize koja je zavladala u cijelom svijetu. 

Ostaje nam da sačekamo i da vidimo da li će zaredom 2 ljeta Abramovich obarati klupski rekord i razbijati kasu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.