Tuchel će teško zadržati sjajnog štopera: Nakon Reala, PSG-a i Juvea još jedan velikan želi Rudigera

Dolazak Thomas Tuchela na klupu Plavaca je veoma godila Antonio Rudigeru koji je pod palicom Frank Lamparda bio u totalno drugom planu.


Kako je Tuchel preuzeo kormilo, reprezentativac Njemačke je postao jedan od najstandardnijih i najboljih igrača Chelsija.

28-godišnji Rudiger je itekako dao svoj doprinos u osvajanju Lige prvaka, a da pritom to niko nije očekivao da će se desiti. Oni su u finalu pobjedili Manchester City minimalnim rezultatom 1:0 i popeli se na vrh Europe. Plavci su u novu sezonu ušli sa novim ambicijama i novim igračima.U klub je stigao Romelu Lukaku koga su platitli visokih 115 miliona eura i Saul Niguez je stigao iz Atletico Madrida na pozajmicu do kraja sezone. Tuchel je novac koji je potrošio na Lukakua vratio prodajom igrača na koje nije računa što se smatra izuzetno sjajnim poslom. 

Ono što predstavlja problem njemačkom treneru jeste upravo stub odbrane, Antonio Rudiger. Razlog jeste to što nikako da klub i igrač nađu zajednički jezik oko produženja novog ugovora. Tu situaciju vreba mnogo velikana među kojima su PSG, Real i Juventus.Međutim prema navodima ostrvskih medija, još jedan velikan se pridružio lovu na stamenog štopera. Riječ je o Tottenhamu i Daniel Levyju koji želi da ispuni sve želje novog trenera Nuno Espirito Santa kako bi napokon mu donio neki trofej. Rudigeru ugovor ističe sledeće ljeto i klubovi bi veoma lako mogli, ako ne produži ugovor, do njega doći besplatno.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo razvoj situacije na relaciji klub-igrač i da li će doći do produžetka ugovora.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.