Solskjaer ne mora više da brine: Zvijezda tima na pragu novog ugovora i ostanka na Old Traffordu

Manchester United se tokom ljeta itekako pojačao i mnogi ih vide u borbi za sami vrh Premier lige.


Ole Gunnar Solskjaer je dobio odrješene ruke i u klub tokom ljeta doveo dugogodišnju želju Jadon Sancha, Raphael Varanea i u samom finišu zvijedu u liku Cristiano Ronalda.

Sezonu su otvorili na najbolji mogući način, pobjeda na domaćem terenu od 5:1 protiv Leedsa nagovjestila je da visoko ciljaju Crveni đavoli. Trenutno su prvi nakon 4 kola sa 10 bodova, ali tek ih predstoji težak raspored i veliki derbiji. Međutim, u Ligi prvaka nije krenulo kako su se svi nadali.



Totalni autsajder Young Boys ih je na domaćem terenu nakon preokreta pobjedio sa 2:1 i unio dosta nemira u tim sa Old Trafforda. Odmah se počelo pisati o tome da ipak Solskjaer nije dorastao izazovu kakav je United. I dok se oko toga polemiše, Solskjaer je dobio sjajne vijesti. 

Naime, portugalska superzvijezda Bruno Fernandes bi u narednim danima trebao potpisati novi petogodišnji ugovor. Nekoliko mjeseci već traju pregovori i prema navodima The Sun-a veoma je blizu da Portugalac stavi paraf na svoj novi ugovor. 27-godišnjeg Bruna su uvjerili da ostane nakon što su potpisali njegovog prijatelja Ronalda i nakon što su imali velikih ulaganja ovo ljeto.



Real Madrid i Barcelona su bili zainteresovani za usluge sjajnog veznjaka, ali izgleda da će on produžiti vjernost klubu iz Manchestera. Prema istom izvoru Bruno bi trebao zarađivati nešto malo više od 250.000 funti sedmično, što je za oko 100.000 više nego što je zarađivao.

Isti izvor još dodaje da je upravo Bruno jedan od razloga zašto se Ronaldo preko ljeta vratio na Old Trafford, a kao razlog navodi da su veoma dobri prijatelji.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.