Salzburg je prava tvornica talenata: 5 igrača koje su prodali i sada su zvijezde, a Haaland je najveća

Red Bull Salzburg je klub koji je postao prava tvornica talentovanih igrača i budućih zvijezda, a već smo svjedoci da su neki od njih postali.


Klub radi po principu da pronađe potencijalne talente koje dovedu po veoma niskim cijenama, i kasnije kroz koju godinu kada stasaju i kada se razviju prodaju za veoma visoke iznose. 

Riječ je o tržišnom modeli, osim što radi, omogućuje igračima koji se pokažu veliki iskorak u karijeri. Trenutno u klubu se nalazi igrač po imenu Karim Adeyemi koji je već sada sa 18 godina izrastao u velikog igrača i pravog vođu Salzburga.Igra na poziciji štopera i prema svemu viđenom klub će ga teško zadržati. On bi na kraju ove ili evenutalno sledeće sezone već trebao napraviti veliki iskorak i zaigrati u nekom od Europskih velikana. Posljednjih godina iz kluba su otišli Takumi Minamino i Dominik Szoboszlai, a i jedan i drugi su otišli u Red Bull Leipzig i klubu donijeli značajna finansijska sredstva. 

Često zadnjih godina to rade ova dva kluba, gdje veoma talentovane igrače iz Salzburga prodaju u Leipzig koji kasnije naprave velike iskorake u svojim karijerama. Mi vam donosimo spisak od 5 najboljih igrača koji su napustili Salzburg, a danas su veliki igrači.Naravno na prvom mjestu je ko drugi nego Erling Haaland, i nikako ne možemo započeti popis zvijezda bez Norvežanina. Borussija Dortmund je za usluge sjajnog napadača na račun Salzburga uplatila 20 miliona eura. 21-godišnji Haaland je danas jedan od najboljih napdača, a izašao je iz pogona austrijskog velikana.

Na drugom mjestu jeste Patson Daka koji je tokom ljetnog prelaznog roka dres Salzburga zamjenio onim Leicestera. Iz Austrije u najjaču ligu na svijetu je veliki iskorak, a popularne Lisice su za njegov potpis morali da plate 30 miliona eura. I trenutno je još u procesu prilagođavanja na stil u Engleskoj, a sigurni smo da će ubrzo postati jedan od najboljih napdača na ostrvu.Naby Keita je svoj iskorak u karijeri započeo odlaskom u Leipzig, da bi se sjajnim partijama preporučio Liverpoolu koji je za njegove usluge izdvojio čak 60 miliona eura. Sledeći sa spiska jeste Sadio Mane koji je sada već davne 2014. godine otišao u redove Southamptona za 23 miliona da bi kasnije se skrasio u dresu Liverpoola gdje je otišao za oko 40 miliona eura. 

Zadnji na spisku jeste Dayot Upamecano, koji opet ide istom relaciojom kao i većina Salzburg-Leipzig. Francuz je ovo ljeto dres Leipziga zamjeno onim minhenskog Bayerna za cifru od 42.5 miliona eura. 

Kada pogledamo imea koja su prošla kroz Salzburg vidimo da su imali zaista velike igrače.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.