Salah na korak da ispiše istoriju: 1 gol na Anfieldu u Ligi prvaka je potreban da sruši legendu kluba

Grupna faza Lige prvaka je startovala u utorak, a sinoć je bilo na programu veoma zanimljivih utakmica i velikih derbija, a jedan upravo takav je odigrao i Liverpool.


 Redsi su smješteni u grupu B sa Milanom, Atletico Madridom i Portom, a odmah u prvom kolu su se sastali sa velikanom Milanom. 

Mnogi se sjećaju epskog finala Lige prvaka iz 2005. godine kada su Redsi napravili veliko čudo. Liverpool je na poluvrijeme otišao sa 3 gola zaostatka, ali onda u drugih 45 minuta kao da je izašla neka druga ekipa koja je nadoknadila prednost golovima Steven Gerrarda, Vladimir Smicera i Xabi Alonso.



Regularnih 90 minuta je završeno rezultatom 3:3 pa se otišlo na produžetke. U preostalih 30 minuta mreže su mirovale pa se pobjednik morao odlučiti penal lutrijom. Istorijski povratak je krunisan pobjedom na penale i pehar Lige prvaka je otišao put Liverpoola, možemo reći na kraju zasluženo. 

Svi su se nadali da bi sinoćni meč mogao ličiti na to epsko finale, a klubovi su se pobrinuli za to da bude nešto slično. Liverpool je rano poveo i imao priliku da udupla prednost, ali je Mohamed Salah promašio sa 11 metara. Do kraja prvog poluvremena smo vidili još 2 gola i to oba u golu Liverpoola, pa se tako na odmor otišlo sa rezultatom 2:1 za Milan.




Da utakmica bude uzbudljiva kao ona iz 2007 odmah se pobrinuo Salah i izjednačio na samom startu drugog poluvremena. Potpuni preokret djelo je kapitena Jordan Hendersona i utakmica je završila 3:2 u korist Redsa, i ovom utakmicom smo svjedoci toga da ove dvije ekipe ne znaju nego odigrati uzbuljivu i punu preokreta utakmicu. 

Malo je falilo da padne i rekord na utakmici samo daje Egipćanin bio siguran sa 11 metara, ali ipak golom u drugom poluvremenu samo se izjednačio sa legendom kluba Stevan Gerrardom. 

Rekord drži kao najbolji strijelac u Europskim takmičenjima na Anfieldu, a sada je sjajni Egipćanin na jedan gol da postane rekorder. 

Sjajni Gerrard je postigao 14 golova na Anfieldu, a sada sjajni Salah je stigao tu brojku i samo je pitanje protiv koga će ga dati i kada će se upisati zlatnim slovima u istoriju Liverpoola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.