Redsi se ne šale: Klopp spremio ponudu koja se ne odbija za jednog od najboljih igrača Barcelone

Liverpool je ljetni prelazni rok proveo u miru, a na Anfield je samo jedno pojačanje koje je želio Jurgen Klopp.


Iz Leipziga put Liverpoola za 40 miliona eura je stigao stameni štoper Ibrahima Konate i to je jedino pojačanje Redsa tokom ljeta. 

Klopp nije želio da rasipa novac nego je ciljano tražio pojačanja, a još jedan štoper je bio prioritet. Ono što je sve iznenadilo jeste to što nije zakrpio rupu koju je napravio Georgino Wijnaldum kada je napustio Anfield i otišao u PSG kao slobodan igrač.



Veliki broj veznjaka se povezivao sa Liverpoolom, ali na kraju niko nije pojačao klub i u novu sezonu je ušao bez adekvatne zamjene za sjajnog Holanđanina. Ostrvsi mediji najavljuju da je Klopp ciljano malo novca potrošio na ljeto jer sprema veliku transfer bombu.

Navodno Redsi su spremni krenuti po Pedrija fenomenalnog veznjaka Barcelone koji je prije 2 godine stigao u Barcelonu za cifru od oko 20 miliona eura. Niko nije očekivao od mladog Španca da će se pokazati kao pun pogodak uprave.



Pedri je trenutno ključni igrač Koemanove ekipe i sa 18 godina je pokazao da je pred njim velika karijera. Mladi Španac je sigurno jedan od najboljih igrača Katalonskog giganta, a Liverpool je spreman poslati ponudu od čak 100 miliona eura da dovede veznjaka na Anfield. Klopp je oduševljen stilom, tempom i vizijom koju posjeduje Pedri. 

Barca je u velikim finansijskim problemima i ukoliko misle da se izvuku prodaja je jedino rješenje, ali ipak će tada ostati bez nadolazeće zvijezde pred kojom je budućnost.

Liverpool ako uspije doći do Pedrija to će biti najskuplji transfer u istoriji Redsa, a trenutno to prvo mjesto drži Virgil van Dijk koji je plaćen oko 85 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.