PSG ne zna šta radi: Donnarumma je stigao i još nije debitovao, a sada žele još jednog sjajnog golmana

PSG je ljetni prelazni rok odradio perfektno, možemo slobodno reći da ovakav prelazni rok jednog kluba nije nikada viđen.


U klub su zvjezda za zvijezdom stizale, i to svaka od njih je stigla besplatno jedino za koga su nešto novca potrošili jesu Achraf Hakimi, Danilo Pereira i Nuno Mendes. 

Georgino Wijnaldum, Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos i Lionel Messi su igrači koji su na Park Prinčeva stigli za nula eura. Kada im se pridodaju zvijezde koje PSG već ima, Klyian Mbappe, Neymar, Marco Verratti i Angelo di Maria dođemo do zaključka da su prvi favoriti za sve torofeje ove sezone.



Međutim, prema navodima TodoFichajesua, PSG planira već nova pojačanja na zimu. Ono što je veoma interesantno jeste odabir igrača koga PSG prati i želi dovesti. Navodno su oko bacili na golmana Manchester Uniteda, Davida de Geu. 

To nimalo ne bi bilo čudno da tokom ljeta u klub nije stigao Donnarumma, jedan od najboljih golmana na planeti. 22-godišnji Italijan je napustio Milan, gdje je bio standardan čuvar mreže, i karijeru nastavio u PSG-u, a ono što je najzanimljivije od svega jeste to da još nije debitovao.



Mauricio Pochettino i dalje više ima povjerenja u Keylor Navasa koji je standardan među stativama Parižana. Prema istom izvoru, PSG planira De Geu kao zamjenu upravo za Navasa koji je navodno spreman otići i karijeru nastaviti negdje drugo. Pravo je pitanje da li bi De Gea zamjenio United i sjedio Italijanu na klupi ostaje nam da vidimo. 

Španac je jedan od najplaćenijih igrača u Unitedu i ako ga PSG želi dovesti moraće mu dati istu platu koju dobija i u Manchesteru. Navodi se da bi realizacija tog transfera PSG koštala oko 20 miliona eura.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.