Odegaard nije dovoljan: Topnici se na zimu vraćaju veznjaku Manchestera koji nije u prvom planu

Tokom ljetnog prelaznog roka klub koji je najviše novca potrošio na nova pojačanja jeste Arsenal.


Oko 165 miliona eura Topnici su potrošili na pojačanja, a početak sezone ne obećava i već se špekulliše o tome da bi Arteta mogao napustiti Emirates. 

Prva 3 kola Arteta je zabilježio sva 3 poraza i da stvar bude još gora nisu gola postigli. Ipak su se koliko toliko izvukli protiv fenjeraša, i prvog favorita za ispadanje, Norwicha gdje su na domaćem terenu slavili rezultatom 1:0.



Međutim, Arteta se za sada puno ne opterećava zbog rezultata i on vjeuje da ima punu podršku uprave. Upravo zbog toga sprema već nova pojačanja i to već na zimu. Tražio je cijelo ljeto veznjaka i uspio je nekako od Reala da izvuče sjajnog Martin Odegaarda, ali izgleda da mu samo on nije dovoljan. 

Prema navodima TodoFichajesua, Arteta se sprema u ponovni napad na veznjaka Manchester Uniteda. Riječ je o Donny van de Beeku koga je Arteta želio i na ljeto, ali trener Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer je odlučio da zadrži sjajnog veznjaka i da mu pruži priliku.



Solskjaer je obećao Holanđaninu veću minutažu i bitniju ulogu u timu, ali na početku sezone ipak je veznjak u drugom planu opet. U prve 4 ligaške utakmice odigrao je svega 6 minuta, a u Ligi prvaka je bio starter gdje je odigrao samo poluvrijeme. 

Arteta je spreman oživiti karijeru Holanđaninu jer svakako da sjajni veznjak ima šta da pokaže i navodno su Topnici spremni izdvojiti 30 miliona eura za njegov transfer.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.